Слънчев Гергьовден, температурите стигат до 32 градуса

Атмосферното налягане ще е около средното за месеца и през деня бавно ще се понижава. През нощта ще преобладава ясно, а утре слънчево време с разкъсана висока облачност, но привечер от северозапад ще започне увеличение на облачността. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток, съобщиха за „Фокус” от НИМХ към БАН.

Минималните температури ще са между 14° и 19°. Максималните ще достигнат 27-32°, с 5-6° по-ниски ще са температурите по Черноморието. По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб, след обяд до умерен югоизточен вятър. Максимални температури 21°-24°.

Температурата на морската вода от 13° по северното, до 16° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с купеста облачност в следобедните часове. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 23°, на 2000 метра около 15°.

В четвъртък през страната ще преминава добре изразен студен атмосферен фронт. Сутринта над Северозападна България, а около и след пладне и над останалите райони, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност.

Ще има валежи, на места, главно в Северна България, а по-късно през деня и през нощта срещу петък - в Родопите и в източните райони, интензивни и значителни по количество. Ще се развият гръмотевични бури, ще има и градушки. С усилване на вятъра от северозапад ще започне и понижение на дневните температури, които ще са между 23° и 28°, а минималните ще са все още високи – между 13° и 18°.

В петък ще бъде по-хладно. Сутринта все още в отделни райони на Източна България и в планините ще превалява, с тенденция през деня валежите навсякъде да спрат. Облачността ще е променлива, постепенно намаляваща до слънчево. В източните райони вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще бъде умерен до силен, докато в останалата част от страната северозападният вятър ще отслабне значително.

В събота повече слънце ще има сутринта. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността. На отделни места, главно в планинските райони и в Североизточна България, ще превали. Вятърът ще се ориентира от изток. Сутрешни температури ще са между 7° и 12°, максимални – между 20° и 25°, по-ниски ще остават по Черноморието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето