Георги Петков: Дразни ме, че всички говорят за мача от 2013 година

На 27 април 2018 да почерпят

Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Ограничават обвинени чужденци

България ще прилага ограничителни мерки, наложени на чужденци от власти в друга страна на ЕС, но пребиваващи у нас. Това предвиждат проектопромени на Закона за признаване, изпълнение и изпращане на актове за налагане на мерки за процесуална принуда, различни от мерките, изискващи задържане.

Ако в искащата страна спрямо обвиняемите е наложена някаква процесуална принуда, различна от задържане под стража, тя ще може да се прилага у нас. Проектът предвижда разследваните чужденци да бъдат задължавани да информират за всяка промяна в мястото си на пребиваване и целите му, да се намират на определено място и в определено време, да не контактуват с определени лица, да не упражняват определени професии или дейности, свързани с престъпление, за което са обвинени. Изискването е престъплението, за което са търсени, да се преследва от закона и у нас.

Законопроектът предвижда мерките да се прилагат и във връзка с данъци и такси, въпреки че българското законодателство не предвижда същия вид данък или такса.

Новият закон ще се отнася за обвиняеми като французина Фриц Жули Жоашен, който бе търсен заради атентата в редакцията на „Шарли ебдо“ в родината си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.