На 20 септември 2018 да почерпят

Ивайло Караньотов разплака шефката на „Фермата“

В страната няма икономическа криза, заяви Ердоган

Канадци ще печелят 100 млн. долара от злато в Розино

Камион мина през спусната бариера на жп прелез в Ловеч

Полицията излови иманярска банда, нападнала Роженския манастир (обзор) Седмината с мюсюлмански имена от петричкото село Яворница копали, за да търсят съкровища

Премиерът Борисов в Залцбург: Подчертах готовността ни незабавно да бъдем приети в Шенген

Безплатни ваксини за пенсионерите над 65 г. Стратегията е за период от 4 години и е на стойност близо 10 млн. лв.

Чуждите инвестиции се понижиха с 63% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Доналд Туск: Спрете да се обвинявате взаимно за имиграцията

ДДС при отдаване на имот под наем

Гл. комисар Христо Терзийски: Рано е да коментирам дали бих приел поста на главен секретар на МВР

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 20 септември 2018

Корнелия Нинова, лидер на БСП: Изготвихме анализ на монополите в България

Яков Джераси оглави Световната ционистка организация в България Виктор Меламед поема пост в Американския Еврейски Комитет

Столичната община погва длъжниците, спецзвено събира глоби

Спецзвено ще събира неплатени данъци и глоби от столичани. Очаква се неговият състав от 20-има души да започне да работи през втората половина на годината, съобщи зам. -кметът по финансите в София Дончо Барбалов.

Ревизорите ще следят влезли в сила актове, наложени от Столичния инспекторат, търговската дирекция или свързани с местни данъци и такси. Служителите ще пращат писма, ще звънят по телефона, а като крайна мярка ще предават длъжниците на частен съдебен изпълнител, дори ако става дума за неплатен акт за паркиране върху тревни площи. Първоначално ще се търсят неиздължените суми от началото на 2015 г. Очаква се да се работи върху над 1000 забавени плащания годишно.

В момента некоректните столичани се предават на НАП, но тъй като сумите са малки, това не е приоритет на данъчните, обясни зам. -кметът.

За първите 4 месеца приходите на Столичната община са 228,4 млн. лв., което е 43% от годишния план и е с 13,8 млн. лв. повече спрямо същия период на 2014 г. Само на 30 април (срокът, в който може да се плати данък сграда и такса смет с отстъпка), са внесени над 11 млн. лв. Има и 38% увеличение на плащанията онлайн. Барбалов обяви, че скоро ще се подпише споразумение с НАП и местните данъци ще могат се плащат през сайта на агенцията.

От общината отчитат и повишение при платените налози за купуване на имоти. Те са 21,4 млн. лв. или с 2,5 млн. лв. повече спрямо същия период на м.г. Барбалов отчете подобно увеличение и на приходите от строителни разрешителни.

Над 2,47 млн. лв. ще бъдат събрани принудително, защото 12 фирми са се забавили с плащанията си към общината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.