Полицай удари с патрулка кола в Монтана, съставиха му акт

Искат постоянен арест за 20-годишен, хванат с наркотици В автомобила на младежа имало тревиста маса, реагирала на амфетамин

Глобалният пакт за миграцията бе официално приет

Арестуваха 33-годишна ало измамница в Плевенско

Побойник счупил челюстта и избил два зъба на мъж в Свищов

Трима са в болница след катастрофа край Търново

Великобритания може да се откаже от Брекзит, без одобрение на другите страни членки на ЕС

Ловък крадец измъкна 365 лв. от портфейла на търновка Непознатият помолил жената да му развали пари

Технически проблем спря достъпа до част от услугите на Пътна полиция

Котел подпали гараж и постройка в Бяла черква Огнеборците спасили две сгради от пожара

АФИС: 43% от българите смятат, че корупцията в правосъдието е най-висока

„Булгаргаз“ внесе искане в КЕВР природният газ да поскъпне с 3 и половина процента от януари

Задържаха младеж, изнасилил и задушил 70-годишна жена в Павликенско Злодеят е в ареста за 72 часа, грози го затвор до 20 години

Бисери на световната класика ще звучат в коледния концерт на театъра в Търново

Идеите на Пол Ромър, които му донесоха Нобелова награда Изследванията му показват как знанието може да служи като двигател за дългосрочен икономически ръст

Столичната община погва длъжниците, спецзвено събира глоби

Спецзвено ще събира неплатени данъци и глоби от столичани. Очаква се неговият състав от 20-има души да започне да работи през втората половина на годината, съобщи зам. -кметът по финансите в София Дончо Барбалов.

Ревизорите ще следят влезли в сила актове, наложени от Столичния инспекторат, търговската дирекция или свързани с местни данъци и такси. Служителите ще пращат писма, ще звънят по телефона, а като крайна мярка ще предават длъжниците на частен съдебен изпълнител, дори ако става дума за неплатен акт за паркиране върху тревни площи. Първоначално ще се търсят неиздължените суми от началото на 2015 г. Очаква се да се работи върху над 1000 забавени плащания годишно.

В момента некоректните столичани се предават на НАП, но тъй като сумите са малки, това не е приоритет на данъчните, обясни зам. -кметът.

За първите 4 месеца приходите на Столичната община са 228,4 млн. лв., което е 43% от годишния план и е с 13,8 млн. лв. повече спрямо същия период на 2014 г. Само на 30 април (срокът, в който може да се плати данък сграда и такса смет с отстъпка), са внесени над 11 млн. лв. Има и 38% увеличение на плащанията онлайн. Барбалов обяви, че скоро ще се подпише споразумение с НАП и местните данъци ще могат се плащат през сайта на агенцията.

От общината отчитат и повишение при платените налози за купуване на имоти. Те са 21,4 млн. лв. или с 2,5 млн. лв. повече спрямо същия период на м.г. Барбалов отчете подобно увеличение и на приходите от строителни разрешителни.

Над 2,47 млн. лв. ще бъдат събрани принудително, защото 12 фирми са се забавили с плащанията си към общината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.