В САЩ пипнаха избягал преди близо 60 години затворник (Видео)

Полицията в американския щат Флорида залови затворник, който избягал от затвора преди 56 години, съобщи в сряда телевизия NBC.

Както съобщиха от офиса на шерифа на окръг Бревард, щата Флорида, 79-годишният Франк Фрешуотър избягал от затвора в Охайо през 1959 година. В понеделник той е бил арестуван във фургона му в град Мелбърн.

Мъжът е бил осъден за непредумишлено убийство на пешеходец през 1957 г., за което получил условна присъда с пробация. Две години по-късно бил вкаран в затвора, след като нарушил условията на пробацията и седнал зад волана на кола. След известно време избягал от затвора.

През 1975 г. полицията арестувала Фрешуотър, но тогава губернаторът на Западна Вирджиния отказал да го изпрати обратно в Охайо и той отново изчезнал от погледа на полицията. След това Франк Фрешуотър живял в няколко щата под името на Уилям Кокс и работил като шофьор на камион.

За да установи самоличността му, полицията използвала хитрост: трябвало да подпише някакви документи, след което сравнили пръстовите отпечатъци с тези в картотеката. След ареста му показали снимка от младежките му години и той признал, че тя е негова. В момента Фрешуотър очаква екстрадиция в Охайо, където ще излежи присъдата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят