Президентът Плевнелиев: Заставаме зад върховенството на закона, а не зад интересите

Заставаме зад върховенството на закона, а не зад интересите. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на честванията по случай 6 май Денят на храбростта и празник на Българската армия, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"На КСНС постигнахме политическо съгласие за стартиране на приоритетни проекти. От следващата година средствата за отбрана ще растат плавно до достигане на 2% от БВП.

Високо е доверието на нашите партноьри към Българската армия. Геостратегическата обстановка в Европа и света се променя динамично. Налице е трайно влошаване на отношенията непосредствено до нашите граници. Важно е да научим и да не забравяме уроците на историята", заяви Плевнелиев. По думите му, в миналото езикът на омразата е довел до две кървави световни войни. "Гражданското общество трябва да си даде сметка за риска. Днес, 70 години след победата над фашизма е наложително да защитим принципите, които доведоха до траен мир в Европа. Заставаме зад върховенството на закона, а не зад интересите", каза още Росен Плевнелиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини