WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Адвокат съди прокуратурата за 50 000 лв заради неправомерно разследване

Адвокат Стоян Петров от Велико Търново съди прокуратурата за 50 000 лв. Делото е заведено в Окръжния съд в старата столица и е по Закона за отговорността на държавата за вреди,причинени на граждани и общини /ЗОДОВ/.

Предявеният от юриста иск е заради образуване на досъдебно производство срещу него във Варна заради неистини в документи на две частни фирми. Сагата се разиграла след като Стоян Петров станал жертва на фалшификатор, който му откраднал самоличността. Извършителят бе осъден във Велико Търново за банкови измами с използването на лични данни и на други хора.

Сагата с адвоката е от 2010 г, когато ЕГН-то му било използвано за фабрикуване на негов електронен подпис.През 2013 г срещу нищо не подозиращия юрист било образувано досъдебно производство по жалба на жена, която случайно разбрала, че е собственик на две дружества – “Билокси” и “Тюника” във Варна. Според подправените документи дамата била използвала за регистрацията нотариус от морската столица и упълномощила адвокат Стоян Петров, за да регистрира дружествата и. Освен това “клиентката” му имала лична карта, издадена в Търговище.

При разследването се оказало, че нищо от това не е вярно, а двамата дори не се познават.Проверката установила, че заявленията за регистриране на двете въпросни дружества са постъпвали в Агенцията по вписвания в София само по електронен път и са подписвани с електронния подпис на адвокат Стоян Петров, който до този момент не знаел, че е жертва на измама. Фалшивите пълномощни пък уж били заверени в нотариални кантори във Велико Търново и Троян. Нотариусите обаче отрекли да са изповядвали подобни сделки.

“Имам 17 г практика като адвокат и 12 г преди това като следовател. Не съм предполагал, че ще ми се случи повече от година да бъда клиент на прокуратурата и то без основание”, коментира потърпевшият юрист.

Така по време на разследването на адвокат Петров са направени множество графични експертизи,които са установили,че подписите са полагани от Чавдар Петров, а не от лицата, забъркани от него в престъпната схема.Търновецът е бил обект на множество проверки по време на тази една година, загубил е клиенти, които научили, че срещу него върви прокурорско разследване.

снимка-Веселина Ангелова

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.