Зидан поиска „Юнайтед“

Битата камериерка на „Златни пясъци“: Австриецът ме удари с юмрук в лицето В съда не се извинил, оправдал се с главоболие

„Левски“ разкара Жорди Гомес

БСП поиска оставките на Цецка Цачева и Зорница Даскалова

Караме коли за 1,3 млрд. лева на лизинг

Задържаха „мулета“, оставили 6 720 лв. в маратонка Съсед видял колата им и част от номера

„Лудогорец“ вади 4 млн. лева за нов

5 нови фонда инвестират у нас Вече са осигурени 800 млн. долара

Ангелкова осъди насилието върху камериерка в хотел на „Златни пясъци“

Премиерът се впечатли от най-древния град на Европа Обеща финансиране за археологическия обект "Провадия-Солницата"

Премиерът Борисов: Ремонтът на Старо Оряхово – Провадия ще се облекчи значително движението

Стотици гледат двубоя на „Армията“

Богдан Кирилов е новият директор на Изпълнителната агенция по лекарствата

Треньорът Дани Валерду: Григор трябва да свикна с напрежението

Борисов: Виновните за провалените застраховки ще понесат тежки санкции

Варна търси пари за детски площадки от армията на САЩ

Община Варна се готви да кандидатства за финансиране на ремонта на две специализирани площадки от програмата за хуманитарна помощ на командването на въоръжените сили на САЩ в Европа. Предложението да се търсят пари от този източник е внесено от кмета Иван Портних и ще бъде разгледано от комисия по европейско и международно сътрудничество.

Двете площадки за игра на деца са в Оздравителната детска градина „Ален мак“ в „Чайка“ и в Логопедичната детска градина в „Салтанат“. Стойността на първата е около 168 хил. лв., а на втората – над 187 хил. лв.

Хуманитарната програма на армията на САЩ в Европа финансира проекти за подобряването на живота на хора и деца в неравностойно положение, предотвратяването на последици от кризи и аварии, работа с НПО и образование. Ако американските военни одобрят помощта, община Варна няма да има нужда да участва със свои средства в проекта. В началото на годината, заедно с приемането на новия местен бюджет, администрацията на кмета Портних предложи поемането на нов дълг в 43 млн. лв.

Мнозинството в общинския съвет одобри този нов дълг, повече от една трета от който трябваше да бъде насочен именно към обновяването на детските площадки в града. Цялата сума, която влиза в общината под формата на кредит специално за местата за игра, е 15,3 млн. лв. Явно обаче или сумата не стига за финансиране на всички обекти, или някои от тях не са били предвидени в предварителните разчети.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.