Жоаким изгоря заради 3 мача

Националът от Люксембург Орелиан Жоаким се размина за три мач с нов договор с ЦСКА. Когато пристигна на „Армията“ миналото лято, нападателят получи клауза в договора – ако изиграе 70 процента от шампионатните мачове, контрактът му от един сезон се увеличава за още един. Жоаким натрупа 20 двубоя в „А“ група с ЦСКА от общо 32 възможни. Това означава 62,5 процента от мачовете. Трябваха му още три, за да стигне до 71 процента...

Жоаким напусна завинаги България, след като трябваше да претърпи операция на менискуса и до края на сезона не може да играе. През есента нападателят също изпусна двубои заради травми. Националът на Люксембург е последният голмайстор в историята на ЦСКА – вкара два пъти за 3:1 срещу „Черно море“ на 13 май, но общият му брой попадения за „червените“ е едва пет. През зимната подготовка Жоаким бе най-резултатният нападател.

От ЦСКА очаквано не се предложили продължаване на договора с нападателя, но няма още разговори и за останалите с изтичащи договори. Една от причините е неяснотата в клуба. Валентин Илиев вероятно прекратява кариерата си. Без контракти сигурно ще останат Александър Тунчев, Иван Стоянов, Пламен Крачунов и чешкият вратар Якуб Дивиш. Новият треньор Любослав Пенев харесва Апостол Попов, който има най-големи шансове да остане. Докато Ел Голеадор бе национален селекционер, викаше и пускаше като титуляр Апата в тима.

Заради огромните проблеми с контузии е много вероятно забравеният холандец Кристиян Супусепа да започне като титуляр в дербито срещу „Лудогорец“ в събота. Левият бранител е единствената опция на контузилия се Неманя Милисавлевич, но като халф, а не като защитник. Отзад в отбраната сигурно ще остане ексцентричният Тончи Кукоч. В състава след наказание трябва да се завърне Борис Галчев. Освен Жоаким контузени са Маркиньос, Иван Стоянов, Луис Соарес-Платини и вратарят Максимс Уваренко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ