Милионер прави къща за гости край Русе

Наследствената вила на покойния екскмет на Русе и бивш министър на държавната администрация в кабинета “Сакскобургготски“ Димитър Калчев в местността Стълпище край село Мечка ще възкръсне като къща за гости.

Той вдига вилата, докато е директор на бившия комбинат за тежко машиностроене в Русе. Ексградоначалникът събаря наследствената къща и издига в двора й паметник на дядо му Калчо, крупен предприемач и фабрикант отпреди Девети септември 1944 г.

Закупеният от американския милионер Любен Рабчев имот е част от инвестициите му за 10-12 млн. лв. в района за развитие на селски, речен и уикенд туризъм. Собственикът на хотелския комплекс и винарна "Седем поколения" вече е преустроил кокетната постройка, към която ще има бар и ресторант. Мястото около нея ще стане къмпинг за отдих край Дунава.

В местността Калето над къщата има останки от античната крепост Тримамиум като недвижим паметник на културата. Кастелът привлича от години иманяри с легенда за заровена златна колесница.

При археологически проучвания досега са открити над 100 изкопа в кастела. Търсачите ровят с кирки по останки от сгради, където намират керамични съдове и монети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони