Синът на Киро Японеца гръмнат с краден пистолет

Марин Петров (58 г.) е стрелял с краден пистолет “Хеклер и Кох” по сина на ромския бос Кирил Кирилов-Киро Японеца Януш. Това се разбра късно във вторник в Софийския градски съд.

Петров е обвинен, че се е опитал да убие ромския син и че притежавал незаконни боеприпаси. Първоначално за покушението срещу братовчед си Януш бе закопчан с белезници Георги Петров-Йончо - зет на Марин. След 24 часа той бе освободен.
Стрелбата се разигра в събота в столичния кв. “Факултета”. Тогава около 600 гневни роми негодували срещу Японеца пред дома му. Според тях имането му било незаконно от бизнеса с дрога. Протестът бил охраняван от осем униформени. Напрежението ескалирало, когато на митинга се появили Японеца и синовете му Януш и Спартак. Тогава проехтели и изстрели.

От прокуратурата поискаха Петров да остане зад решетките и заявиха, че експертиза сочила, че по ръцете му имало следи от барут. Разследващите открили крадения пистолет в дома на Петров. Освен това свидетел твърдял, че Петров стрелял по Януш и че куршумът попаднал в гърба му. Въпреки това не бяха представени медицински документи за раните на Януш. Защитниците на Петров предположиха, че той бил прострелян от „братски“ куршум, тъй като в мелето гърмели и баща му, и брат му.

“Ако може да ме пуснете!”, каза пред съда Петров.

Въпреки това съдия Ангелов прецени, че заради общественото спокойствие в квартала, а и за здравето му, е по-добре Петров да остане в следствената килия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право