2 г. затвор за цигари менте

Производител на цигари без бандерол получи 2 години затвор от състав на Хасковския окръжен съд. Лицензът за предприятието му бил издаден с фалшифициран подпис на бившия финансов министър Симеон Дянков, установили магистратите. Решението им е окончателно.

През юли 2012 г. Генко Русков бе арестуван с още двама мъже в нелегална фабрика в хасковското село Узунджово, където се произвеждали папироси, имитация на марката "Уинстън". Полицаите открили при обиска 62 420 кутии и 32 000 къса цигари, както и 4350 кг нарязан тютюн. Нелегалната фабрика била специално шумоизолирана и оборудвана с пакетажна и пълначна машина. За да не будят подозрение с големите сметки за ток, собствениците ползвали дизелов генератор.

МВР съобщи, че предприятието можело да произвежда по 70-80 мастербокса фалшиви цигари на денонощие. Полицейската операция бе ръководена лично от тогавашния министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и неговия главен секретар Калин Георгиев. В хода й беше открит и документът с подправения подпис на Симеон Дянков. Оказа се, че 10 от наетите работници са с фалшиви трудови договори.

Генко Русков се смята за близък на сочения като цигарен бос Тотко Поршето. Преди 3 години Поршето бе арестуван в Костинброд, пак за производство на фалшив „Уинстън“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини