"Севиля" и Бенитес искат купа за историята

Рафа Бенитес посяга към четвъртата! И към вечността. Никой друг треньор не е печелил европейски купи с четири различни отбора. Бенитес (сега в „Наполи“) успя да вземе Купата на УЕФА/Лига Европа с „Валенсия“ и „Челси“, триумфира в Шампионската лига с „Ливърпул“. Сега на пътя му е украинският „Днипро“.

Треньорът на „Наполи“ забрани всякакво подценяване на съперника, който не е печелил нито веднъж от 8 мача като гост в турнира през сезона. „Тим, който е отстранил „Олимпиакос“, „Аякс“ и „Брюж“, може да успее пак“, предупреди испанецът преди полуфинала.

„Наполи“ е на прага на първи финал от 1989 г., когато в състава бе идолът Диего Марадона. Сега отборът е един от най-атрактивните в Европа - вкара 21 гола в последните 7 мача.

„Севиля“ пък тръгва за втори трофей в турнира поред. Ако успее за четвърти път с купата, тимът ще стане №1 в историята. Петият в Испания очаква петия в Италия „Фиорентина“. Странно, по владеене на топката „Севиля“ е едва на 35-о място от всички 56 отбори, участвали в груповата фаза - само 47,7 процента от времето. След като падна от „Реал“ с 2:3 и изостана в Примера от четвъртото място, ново спечелване на Лига Европа ще отвори вратата към Шампионската лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят