Стилиян и Мартин откриха Евро 2015

Стилиян и Мартин Петрови откриха европейското за юноши до 17 години у нас. Двамата направиха обиколка на терена и поздравиха публиката в Стара Загора преди първия мач на България срещу Хърватия. Преди това двамата доскорошни асове на националния раздадоха автографи във фензоната пред стадиона, който едва побра публиката за двубоя - над 10 000 души се стекоха на събитието.
Интересът към двете звезди бе огромен, като много от запалянковците не успяха дори да стигнат до тях.

Министърът на спорта Красен Кралев и президентът на БФС Борислав Михайлов бяха ВИП личностите в ложите, но липсваше премиерът Бойко Борисов. По-рано през деня в града бе открит и новият изкуствен терен на клуба „Верея“, а събитието бе уважено пак от министъра и първия на футбола ни.

Куп агенти от цяла Европа гледаха мачовете от първия ден, като се очакваше сред тях да е и синът на сър Алекс Фъргюсън - Джейсън, съобщи агенция „Виаспорт“. Джейсън Фъргюсън е собственик на мениджърската компания „Елит Спорт“ и личен импресарио на делата на прочутия си баща.

Пратеници на академиите за таланти на „Барселона“, „Ливърпул“ и „Арсенал“ пристигат у нас за двубоите. В течение на 16-те дни на турнира за мачовете ще дойдат представители на всички грандове на континента, за да огледат най-талантливите младоци в тази възрастова група.

Именно един юноша на каталунците - пореден диамант от „Ла Масиа“, откри головата сметка на първенството. 16-годишният Карлес Алена, капитан на испанците, вкара от дузпа за 1:1 срещу Австрия в Бургас. Това са другите два отбора в група А, в която са и нашите с хърватите. В материал на сайта на УЕФА за турнира именно Алена бе посочен като една от седемте звезди, от които се очаква да изгреят на Евро 2015.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ