Хванаха 28-годишен мъж, ползвал данни от чужди банкови карти

“Топлофикация София”: Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и съобразно изискванията на Наредбата за топлоснабдяване

77-годишна жена изгоря при пожар в Петрич

Федерика Могерини: ЕС ще отпусне на Турция допълнително 3 млрд. евро за бежанците

Спецсъдът върна делото срещу Румен Овчаров (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 25 април 2018

Нови обвинения за Десислава Иванчева и заместниците й

Весела Лечева: Лиляна Павлова и Красен Кралев няма да си подадат оставките, но дължат голямо извинение на младите хора

Бойко Борисов: България намали външния си дълг с 2,3 милиарда лева

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бивш съдия и срещу адвокат

Търгове ще определят нивата на рентите за земеделска земя Компанията за управление на земя "Агрион" отдава парцелите чрез тайно наддаване

Ротрианци дариха автомобил на социален дом в Свищовско

Тимуровци с акция в помощ на самотна майка от Горна Оряховица

Пожарникари спасиха щъркелово яйце в Балкана

Свищовлия ще отговаря за зверски побой на съгражданин

Белоглави лешояди блокират ремонт на Е-79

Четири двойки белоглави лешояди, които живеят в района на Кривия тунел в Кресненското дефиле, се оказаха пречка за по-скорошното приключване на ремонта на свлачището на главен път Е-79, който се извършва от 5 март. Toва съобщи struma.bg.

Пред „Струма“ екозащитници сигнализираха, че пътната агенция е отправила телефонно запитване до РИОСВ – Благоевград за извършване на взривни работи, които да ускорят извозването на каменната маса от рисковия скат. Засега обаче няма официално подадено заявление от АПИ, нито официален отговор от инспекцията.

Взривяване на скалите може да има най-рано в края на юли, когато приключва петмесечният цикъл при размножаването на белоглавия лешояд, през януари женската снася по едно яйце. Птицата е рядка за България и е включена в Червената книга.

Кресненското дефиле е защитена зона по „Натура 2000” и това ще създава големи трудности и при бъдещите строителни работи на Лот 3. „Кое е по-важно – да предотвратим някоя скала да удари преминаващ автомобил и да убие невинни хора, или лешоядите”, ядосваше се на ситуацията служител от пътната агенция.

За трите месеца, откакто се извършва мащабен ремонт на свлачищната зона, са свалени стотици кубични метри скална и земна маса, която бе използвана за насипни работи при строителството на Лот 4 на автомагистрала “Струма” от Сандански до ГКПП Кулата – Промахон. По план разчистването трябваше да приключи до 20 април, но работата все още продължава.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.