Красен Кралев поздрави участниците в Евро 2015 и откри реновирано футболно игрище в Стара Загора

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалното откриване на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години на стадион „Берое” в Стара Загора. Стартът на Евро 2015 бе даден от Стилиян Петров, който пожела успех на България.

Европейското първенство по футбол ще се проведе в Бургас, Созопол, Сливен и Стара Загора. В рамките на 16 дни ще се играят 33 международни мача. За първи път от 2002 година във формата ще участват 16 национални отбора. Почетен председател на шампионата е министър-председателят Бойко Борисов, а председатели – министър Красен Кралев и президентът на БФС Борислав Михайлов.

„Домакинството на това авторитетно спортно събитие е изключително важно за България, не само защото представя страната ни пред света, но и защото популяризира футбола сред най-младите и подрастващите. Държавата подкрепя това престижно първенство, в което ще премерят сили националните юношески тимове на Европа, а нашата спортна общественост очаква с интерес футболните двубои и ще аплодира майсторството, добрата игра и спортсменството”, заяви министър Красен Кралев по време на церемонията по откриването.

Стилиян Петров получи почетен плакет от УЕФА и стана член на Клуб 100. Наградата се присъжда на всички футболисти, които са достигнали 100 мача за националните си отбори. Феновете на стадион „Берое” се изправиха на крака и скандираха „Стенли, Стенли”.

Реновирано футболно игрище на клубната база на ФК „Верея“ – „Трейс Арена“ с размери 105/65 м откри по-рано днес спортният министър Красен Кралев в Стара Загора. Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта с 350 000 лева. Игрището е проверено и сертифицирано от експерти на УЕФА, тъй като теренът е определен от Българския футболен съюз за един от тренировъчните стадиони, на които ще провеждат подготовката си отборите по време на Европейското първенство за юноши до 17 г.

„Успешното реализиране на този проект за пореден път доказва, че местната и изпълнителната власт могат да бъдат добри партньори. Стара Загора има уникалния шанс да се управлява от млад и активен кмет като Живко Тодоров, с когото екипът на Министерството на младежта и спорта работи в синхрон, каза при откриването на игрището министър Кралев. - Инвестицията, която днес правим е доказателство точно за това. Защото е инвестиция в бъдещето на нашите деца, за да има къде да спортуват футболистите на „Верея” и подрастващите от детско-юношеската школа, за да растат здрави и пълноценни личности”.

В бъдеще теренът ще се използва за провеждане на спортно-тренировъчна и учебно-възпитателна работа на спортистите от футболен клуб „Верея“, на децата и подрастващите от детско-юношеската школа и за провеждането на регионални, държавни и международни прояви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт