Радослав Миленков: Наемаме фирма, която да проследи необезпечените кредити от КТБ

Парите, които дължи TV7 на КТБ са под 5 милиона лева. Това каза Радослав Миленков пред Нова ТВ. Той посочи, че срещу тези пари има особен залог на част от техниката, в това число и сървъра, от който зависи излъчването на програмата.

Шефът на Фонда за гарантиране на влоговете в банките потвърди, че днес ще бъде подновена процедурата срещу телевизията за отнемане на залога срещу този кредит. „Собственикът на телевизията е една офшорка, регистрирана в Кипър, тя е взела други 160 милиона лева в ДЦК от банката, с които се е разпоредила, ще ги търсим и тях”, допълни Миленков.

Той каза още, че кредитния портфейл към 30 септември на КТБ е бил обезпечен на 13% според одитните проверки. „До края на месеца ще бъде наета международна компания, която да тръгне по следите на необезпечените кредити”, съобщи още Миленков.

Според него, ще се разследват паричните потоци, достигнали до фирми през посредник. „Такова разследване ще продължи между 3 и 5 години, очакваме резултатите от него да надхвърлят многократно разходите”, каза още той.

Миленков отказа да назове фирма, освен TV7, срещу която са предприети законови действия за връщане на взетите кредити, защото такъв бил закона. "Не сме давали инструкции дали да се взима сървъра на телевизията, това си е работа на съдия-изпълнителя", посочи той. Според него, няма информация дали има инвеститор, който иска да купи медията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес