Турски студент ругае катаджии с "гяури"

Турски студент от Русенския университет хулиганства и нарече пътни полицаи "гяури" при проверка за алкохол. Районният съд в крайдунавския град осъди Гокхан Й. на 6 месеца затвор условно с 3-годишен изпитателен срок и му отне правото да управлява лек автомобил за 1,6 г. След сключеното споразумение с прокуратурата той приема и наказание от 2 г. пробация.

"Деянието се отличава с изключителни дързост и цинизъм", мотивира се съдът. Хулиганът трябва да плати 194 лв. за повредения навес на заведението. Съдебното решение е окончателно и не може да се обжалва.

На 11 април т.г. пияният студент се натресъл с лекия си автомобил "Ауди ТТ" в тентата на барче пред университета. Собственикът веднага алармирал на тел. 112 за инцидента. Когато пристигнал полицейски мотопатрул, Гокхан отказал пробата с дрегер за алкохол. После се разпсувал на турски език и повредил апаратурата Алкотест 7510 Дрегер.

При опита на униформените служители да го укротят, той хванал за реверите и блъснал сащисания собственик на заведението. После показал среден пръст на автоконтрольорите и ги нарекъл "гяури". Задържаният хулиган бил отведен във второ РУП, където дрегерът отчел 2,24 промила алкохол в кръвта му. Студентът бил пуснат на свобода срещу подписка и изпратен на съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини