Оставиха в ареста и тримата катаджии, задържани при акцията в Пловдив

Пловдивският апелативен съд остави в ареста и тримата, задържани при акцията в КАТ „Пътна полиция” в Пловдив, съобщи "Фокус".

Сергей Джамбазов, който бе с наложена мярка „Парична гаранция” в размер на 2400 лева от предишната инстанция и искаше намаляване на сумата, бе арестуван в залата и отведен в ареста. Той е посредничил при регистрацията на автомобили срещу сумата от 20 лева.

За катаджията Костадин Илиев, обвинен за злоупотреба със служебно положение и регистрация на МПС с лична облага, съдът прецени, че има реална опасност той да се укрие и извърши други престъпления, или да повлияе на свидетели в хода на делото.

Съдията изтъкна, че при обиска в дома му са били открити документи от наказателни постановления, вносни бележки за платени суми, копия от лични карти и свидетелства за правоспособност.

Третият обвинен за пътнотранспортно произшествие и причинена смърт също остава в ареста. Той е обвинен, че е избягал от местопроизшествието, за да се укрие, за което е бил подпомогнат от полицая Илиев. Решението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право