Дупнишки бизнесмен ще лежи 11 години в затвора за убийство

Бизнесмен от Дупница ще лежи 11 години в затвора в Бобов дол за убийството на свой съгражданин преди 9 години, пише struma.bg. Софийски апелативен съд потвърди присъдата, постановена от съдия Надя Георгиева в Кюстендилски окръжен съд през декември 2013 г.

Осъденият Росен Васев и близките на убития Николай Спасов обжалваха решението. Докато траеха съдебните дела на всички инстанции, вдовицата на Николай Спасов почина. Росен Васев трябва да плати 20 000 лв. кръвнина на брата на съпругата на Николай Спасов и 50 000 лв. на неговия син Георги Георгиев.

Инцидентът стана след скандал, когато Росен Васев празнувал рожден ден на един от синовете си в дупнишко кафене, залепено до кафенето, където Николай Спасов гледал поредния мач от световното първенство. Празникът бил във вихъра си. Младежите от компанията на Васев чупели чаши и вдигали шум, което пречело на Спасов да се наслади на футболната среща. Той им направил забележка и тогава Васев и двамата му синове, непълнолетни в момента, скочили срещу него. Единият от синовете на бизнесмена - Филип, стрелял с пистолет със стоп-патрон. Докато Спасов лежал, проснат на пода, Васев взел пистолета и го прострелял в гърдите. На място бил извикан екип на Бърза помощ. Веднага пристигнала линейка и транспортирала простреляния мъж в „Пирогов“, който след няколко дни лечение починал.

По време на съдебно заседание в Дупнишки районен съд синът на Росен Васев - Филип, тогава ученик, заяви, че той е произвел смъртоносния изстрел, и беше осъден на три месеца условно за лъжесвидетелстване. В хода на делото стана ясно, че Росен Васев е произвел смъртоносния изстрел срещу Николай Спасов.

След убийството семейството на Васев бе сполетяно от нещастие. Единият му син, Мартин, загина на място при зверска катастрофа на улица близо до жп прелеза в Дупница, на път за дома на любимата му. Два дни след погребението на Мартин брат му Филип се хвърли с лек автомобил от 20 метра височина и се заби в бивш магазин в Дупница, намиращ се в индустриалната зона на града. Оцеля като по чудо само със счупен крак.

Бизнесът с кафенето и хранителния магазин на семейството спря. Росен Васев продаде наследствен апартамент и къща, за да плаща на адвокати.

В момента със сина му Филип ремонтират касови апарати. Съпругата му Елена работи като шивачка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини