Облаци и дъжд и утре, температурите стигат 27 градуса

Атмосферното налягане ще стане малко по-високо от средното. През нощта в северозападната част от страната облачността ще намалее. Но до сутринта все още в отделни райони на Източна България и в планините ще превалява. Минималните температури ще са между 10° и 15°, а максималните ще са между 22° и 27°, по Черноморието - около 20-22°. Toва съобщиха от НИМХ към БАН пред "Фокус".

През деня ще има променлива облачност, над планините след обяд ще се развие купесто-дъждовна, като на места краткотрайно ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб. По Черноморието в сутрешните часове преваляванията ще спрат. През деня ще е с променлива облачност, без валеж. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са около 20°, температурата на морската вода е 14°-17°. Вълнението ще е около 2 бала.

Над планините ще е с променлива облачност. След обяд ще има и развитие на купесто-дъждовна, като на места краткотрайно ще превали и прегърми. Вятърът по билата ще е умерен от североизток. Дневна температура на 1200 м.н.в около 15°, на 2000 около 9°. В края на тази и началото на следващата седмица повече слънце ще има преди обяд. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Западна България и планините ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е най-често от изток-североизток. Температурите ще се понижават още и в понеделник минималните ще са между 6° и 11°, преобладаващите максимални – между 19° и 24°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето