Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Въвеждаме еврото от лятото на 2022 г. Трябва да престоим в ERM II поне 3 години, каза Валдис Домбровскис

Американската „Ноубъл Енерджи“ проявява интерес към търсенето на газ и нефт в Черно море

Американската газова и петролна компания „Ноубъл Енерджи“, която е открила и оперира най-голямото дълбоководно находище на газ в света в Средиземно море, проявява интерес да разшири дейността си с проучвания в Черно море. Това съобщи регионалният мениджър по проучванията за Европа, Азия, Австралия и Южна Америка в „Ноубъл Енерджи“ Тифани Хопкинс по време на среща с председателя на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев, заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков и заместник-председателя на УС на “Булгартрансгаз” Делян Димитров.

Срещата се проведе в новоизградената централа на американската компания в Хюстън (Тексас, САЩ). Поради интереса от разширяване на дейността си в региона, от „Ноубъл Енерджи“ следят с интерес процедурите по обявяването на конкурса за разрешителни за търсене и проучване на газ и нефт в българските блокове „Терес“ и „Силистар“.

Тифани Хопкинс подчерта, че намират процедурите и документацията по конкурсите за ясни и изключително облекчени и опростени от гледна точка на компаниите. „Това прави България привлекателно място за развитие на проекти от газовия и нефтения сектор. Като фирма, оперираща в европейски територии, ние познаваме европейското законодателство и за нас няма да е проблем да участваме в конкурсите за „Терес“ и „Силистар“, като част от Европейския съюз. Представянето на възможностите на блоковете, което правите в момента, е изключително важна, тъй като участието в тези конкурси при рекордно ниските цени на петрола е предизвикателство пред всяка компания“, коментира още регионалният мениджър на „Ноубъл Енерджи“.

От американската компания се интересуваха от консумацията на газ в България и възможностите за транзит през газопреносната мрежа на страната. Председателят на Комисията по енергетика Делян Добрев заяви, че се очаква нарастване на потреблението на газ както за бита, така и от бизнеса заради предстоящото присъединяване на повече домакинства към мрежата и осигуряването на достъп до газ на големи индустриални консуматори – като тези в региона на Пирдоп, Божурище и други.

Заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков пък подчерта, че Българи разполага със силно развита газова инфраструктура, а в момента страната ни изгражда интерконекторни газови връзки със съседните Румъния, Сърбия, Гърция и Турция, след което капацитетът на системата ни за пренос на газ ще се увеличи многократно. Делян Димитров от „Булгартрансгаз“ представи пред „Ноубъл Енерджи“ техническите възможности на газопреносната мрежа и съответните такси за пренос.

Регионалният мениджър по проучванията за Европа, Азия, Австралия и Южна Америка в „Ноубъл Енерджи“ Тифани Хопкинс каза още, че според тях днес Черно море е много по-привлекателен район за проучване, отколкото преди десетина години, заради значителните открития в румънски териториални води и заради резултатите от проучвателните дейности в турската част на Черно море.

„Ноубъл Енерджи“ е американска компания, която проучва и добива газ и нефт в САЩ, Западна Африка, Средиземноморието. Компанията е проучила и открила и вече добива газ от най-голямото в света дълбоководно находище в Средиземно море между Кипър и Израел.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.