Фандъкова: Очаквам до края на лятото заводът за боклук да е завършен

За по-малко от година започваме да обслужваме завод, който да се използва за нуждите на столицата десетилетия напред. Това каза пред журналисти кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова по време на проверка напредъка по изграждането на завода за преработка на отпадъците в местността „Садината” при гара Яна, съобщи Фокус.

По думите й над 70 % от всички общи дейности вече са изпълнени и проекта почти е завършен. „Още няколко месеца остават до пускането в експлоатация на завода. При четири от сградите строително-ремонтните дейности са завършени”, заяви Фандъкова. Тя допълни, че остава само довършване на една от сградите и в същото време се монтира оборудването- част от него вече е завършено. „При една от сградите вече тече и изпробването на оборудването.

Индивидуалните проби започнаха от 20 април, продължава монтирането на оборудването и изграждането на подземните мрежи.Очаквам до края на юни напълно да бъде и завършено и монтирано оборудването и да останат само вертикалната планировка, така че до края на лятото заводът да бъде завършен и да започне неговата пробна експлоатация”, каза още Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини