Потвърдиха присъдата на 70-годишен любовник, заклал 35-годишната си изгора

70-годишният Иван Уручев ще лежи 10 години в затвора, реши Апелативният съд в Пловдив. Той бе признат за виновен за убийството на 35-годишната Мария Йорданова, което стана на 23 юли миналата година в Пазарджик, съобщи Марица.

„Много я обичах. Исках да се оженим, за да наследи част от пенсията ми“, повтори за пореден път осъденият. Той разказа, че във фаталната нощ бил предизвикан от любимата си по драстичен начин.

Драмата се разиграла час след полунощ в къщата на Уручев в Пазарджик. След като през целия предишен ден Иван и Мария се черпили с бира, във вечерните часове отишли в жилището на убиеца с приятели. Веселбата продължила на двора на къщата.

Мария обаче започнала да флиртува с по-млади мъже от компанията, което вбесило влюбения пенсионер. Той на няколко пъти направил забележка, а тя му отговорила предизвикателно: „П**ката си е моя, ще правя каквото си искам“. Завалял дъжд и компанията си тръгнала, като с двамата влюбени останал само приятелят им Илия Михайлов. Тримата влезли в къщата, където Мария заявила, че и тя ще си тръгва.

„Две години живяхме заедно. Постоянно бягаше при други мъже. Като каза, че ще си тръгне, отново побеснях“, обясни пред съда убиецът. Той хванал кухненския нож и понечил да прободе Мария, но приятелят му Илия хванал ръката му и взел ножа.

Обстановката се успокоила и влюбените затанцували. Гостенинът Илия Михайлов отишъл до тоалетната и ги оставил за броени минути сами. Тогава Иван извадил сгъваем нож и надупчил 8 пъти в гърдите изгората си, която починала от остра кръвозагуба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини