Истината за атентата в Златни пясъци излезе в книга „Не дърпай втори път дявола за опашката“, предупреждава авторът й, бившият контраразузнавач Павлин Павлов

Реджеп Ердоган се готви да превземе и последната турска независима медийна компания

АПИ стартира обществени поръчки за половин милиард лева

Финансират със 109 млн. евро 74 проекта по ИНТЕРРЕГ Румъния-България Разработките са свързани с околната среда, превенция на риска и свързаността на регионите

Детето-чудо от „Гласът на България“ е самоук талант Едва двегодишен Иван Стоянов безпогрешно разпознавал изпълнителя от телевизора

Кралев и Фандъкова откриха Европейски спортен форум Голямата скиорка Яница Костелич участва в събитието като държавен секретар по спорта на Хърватия

Велико Търново посреща местните власти от цял свят Големият форум е в рамките на Българското председателство на ЕС

Две катастрофи и усукани ТИР-ве в Търговище заради обилния снеговалеж

Язовир “Студен кладенец” е започнал да прелива

Във Франция ще се произвеждат новите сини британски паспорти след Брекзит

Тасмания – от земя на заточеници до туристически хит

Вдигат заплатите в “Пирогов” с около 20% Синдикати и ръководство подписаха Колективния трудов договор

Адът в Хитрино оживя в съда от аудиозаписи

Две години затвор за рецидивистка с 13 присъди Наказанието е наложено след поредна кражба

Илияна Йотова: Образованието е ключ за адаптиране към променящия се пазар на труда

Четири пъти нараснал броят на професорите във ВТУ

Четири пъти е скочил броят на професорите във ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий”. Това обяви ректорът на великотърновската Алма матер проф.Пламен Легкоступ, който направи отчет на втория си управленски мандат.

За периода от 2011 до 2015 година академическата длъжност са придобили 75 университетски преподаватели. Във времето от 2007 до 2011 година, когато бе първият мандат на проф. Легкоступ, професори са станали едва 18 учени. “Ръст има и при доцентските научни звания. За последните 4 г те са 82 спрямо 3 за мандат 2007-2011 година. Двоен е ръстът и при защитените докторантури”, съобщи проф.Легкоступ.

В доклада си той посочи още, че държавната субсидия за издръжка на студент е намаляла с 30%, а разходите за консумативи, топлоенергия, ток и горива са нараснали заради повишението на цените. Въпреки това ВТУ е успяло да вдигне заплатите на преподавателите с около 17%.
“За строителство и капиталови разходи държавата ни дава едва по 86 000 лв годишно”, заяви ректорът, който на 25 май ще отстъпи поста на един от общо четиримата претенденти за длъжността.
Като успехи проф.Легкоступ изтъкна отличната акредитационна оценка на великотърновския ВУЗ, изрядните финансови отчети, както и издаването на 238 нови научни заглавия. За последните четири години във ВТУ са привлечени близо 19 млн.лв по европейски проекти. “Сумата е със 7 млн.лв повече спрямо мандат 2007-2013”, уточни проф.Пламен Легкоступ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.