Напрежение по гръцките острови в Егейско море заради мигрантите

Хасан Адемов: Нужна е кардинална промяна в подпомагането на хора с увреждания

Европейските страни и САЩ постигнаха съгласие за условията на ядрената сделка в Иран

Макрон: Тръмп и аз сме гарантите на световния ред

Декларацията от срещата ЕС-Западни Балкани ще бъде подписана само от 28-те страни-членки

Агенцията за борба с градушките открива новия сезон с 8600 ракети

Какви разказва полицай на сексолог?

Валентин Радев: Ще увеличим хората при охрана на мачовете

Адвокатът на мъжа, хвърлил бомба срещу полицайка: Йордан Исаев иска да сключи споразумение с прокуратурата

Фенът, който рани полицайката: Много съжалявам!

Нинова: Високата заплата на депутатите не попречи на „Суджукгейт“ и „Хасовогейт“ Възнагражденията не се дават, за да не се краде, допълни лидерът на БСП

Адвокатът на бомбаджията: Друг човек му я е подал, бутнали го докато хвърля

“Фейсбук” отчита значителен ръст в поставените под предупреждение или премахнати публикации с екстремистко съдържание

Движението в тунел “Ечемишка” на “Хемус” ще бъде двупосочно в тръбата за Варна днес

Комисия в американския Сенат одобри номинацията на Майк Помпео за държавен секретар

Осъдиха дядо, стрелял по тракторист

Районният съд в Горна Оряховица осъди дядо на 2години и половина условно и 1000 лв глоба за закана с убийство на тракторист на нивата.Едва на деветото заседание в четвъртък бе определено наказанието с 4-годишен изпитателен срок за 70-годишния овчар от горнооряховското село Поликраище, който гърмял в лицето на механизатор с газ-сигнален пистолет. Освен това Марин Тютонков ще плаща на Георги Манев и обезщетение,а законното му оръжие се отнема в ползана държавата,ако присъдата влезе в сила.

Делото срещу стареца се превърнало в съдебна сага, защото той се наложило да се защитава сам, тъй като не харесал нито един адвокат, а още в началото на делото направил отвод на прокурора. През изминалата една година от старта на процеса, на Марин Тютюнков били правени най-различни експертизи,но в крайна сметка овекът се оказал вменяем да носи отговорност за постъпките си въпреки заключението на лекари, че е дисхармонична личност и му липсва емоцианолна устойчивост.

Екшънът се разиграл на 28 октомври 2013 г на нива в землището на Поликраище. В злополучния ден Георги Манев орял с личния си трактор. През това време Тотюнков бил изкарал на паша стадо овце. Без повод чобанинът заявил на тракториста, че няма да е жив да се радва на посевите си. Заплашеният подал сигнал на тел.112 за помощ, защото знаел, че Тютюнков е агресивен и ходи запасан с пищов.Преди таркторът да направи последната си обиколка в нивата обаче дядото му препречил пътя и започнал да стреля по кабината като се целил в лицето на траткориста.Манев се дръпнал,за да се предпази от изстелите на газовия пистолет и след това уплашен хукнал да бяга, за да се спаси от преследвача си.

Марин Тютюнков пък признал,че с изстрелите принудил Манев да “се изпари от бойното поле”. Пред съда Тютюнков заявил, че в Поликраище има група хора, които са против него и искат да му вземат нивите. По време на съдебното разследване един от селото твърдо е заявил,че в Поликраище нямало човек, с когото подсъдимият да не се е заяждал за щяло и нещяло! Независимо от множеството експертизи и свидетелства дядо Марин заявил,че действал в условия на неизбежна отбрана,защото въпросната нива била негова,а трактористът имал щанга под седалката и посегнал да я вземе, зада го удари.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.