Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Адвокатът на шофьора на Преслава: Той не се е укривал и не се познава с катаджията

Адвокатите не могат да защитят подзащитните си, тъй като нямат конкретните обвинение. Това каза в съдебната зала адвокат Николай Стоянов, защитник на Иван Сарафски, шофьорът на Преслава, който при управление на моторно превозно средство е блъснал възрастен гражданин на пешеходна пътека в Пловдив, съобщи “Фокус”.

Пет месеца са минали от образуването на досъдебното производство, а има само едно работно обвинение, посочи адвокат Стоянов. Прокуратурата дължи на защитниците по-голямо разяснение за това какво точно е деянието на Сарафски – дали е тежко умишлено, или неумишлено, каза той. В материалите по делото не са налице и доказателства, че той се е опитал да избяга от местопроизшествието, както се опитват да го изкарат, каза адвокат Стоянов.

Сарафски не се е укривал, точно обратното – всички свидетелски показания сочат, че се е опитал да помогне на пострадалия. До последния момент той е бил там. Адвокат Стоянов твърди още, че клиентът му не се познава с катаджията, че някой преиначава и дава друг смисъл на ситуацията. В съдебната зала той дори поиска да не бъде взимана никаква мярка за неотклонение спрямо Сарафски, или тя да бъде променена в по-лека такава. Стана ясно още, че младият мъж работи на две места, а в юношеските си години е бил съден за хулиганство. В момента е единственият, който осигурява приходи за семейството си и малкото си дете, като работи на две места.

Адвокатът на третия обвинен Васил Марков, познат като личния адвокат на Кирил Рашков, директно изстреля подзащитния си Сергей Джамбазов в ареста, като наивно призна пред съда, че Серго наистина взима по 20 лв. за регистрация на автомобили. Знаели го даже кучетата в КАТ.

“Всеки знае, че при Серго пари влезат ли, няма как да излязат”, каза адвокат Марков, като доказателство за това, че няма как да си разпределят печалбата с катаджията, при евентуално негово посредничество за регистрации. Окръжният съд бе наложил на Джамбазов мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 2500 лева. Днес той искаше да му бъде намалена стойността на гаранцията. Но вместо това му закопчаха белезниците още в залата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете