Адвокатът на шофьора на Преслава: Той не се е укривал и не се познава с катаджията

Адвокатите не могат да защитят подзащитните си, тъй като нямат конкретните обвинение. Това каза в съдебната зала адвокат Николай Стоянов, защитник на Иван Сарафски, шофьорът на Преслава, който при управление на моторно превозно средство е блъснал възрастен гражданин на пешеходна пътека в Пловдив, съобщи "Фокус".

Пет месеца са минали от образуването на досъдебното производство, а има само едно работно обвинение, посочи адвокат Стоянов. Прокуратурата дължи на защитниците по-голямо разяснение за това какво точно е деянието на Сарафски - дали е тежко умишлено, или неумишлено, каза той. В материалите по делото не са налице и доказателства, че той се е опитал да избяга от местопроизшествието, както се опитват да го изкарат, каза адвокат Стоянов.

Сарафски не се е укривал, точно обратното - всички свидетелски показания сочат, че се е опитал да помогне на пострадалия. До последния момент той е бил там. Адвокат Стоянов твърди още, че клиентът му не се познава с катаджията, че някой преиначава и дава друг смисъл на ситуацията. В съдебната зала той дори поиска да не бъде взимана никаква мярка за неотклонение спрямо Сарафски, или тя да бъде променена в по-лека такава. Стана ясно още, че младият мъж работи на две места, а в юношеските си години е бил съден за хулиганство. В момента е единственият, който осигурява приходи за семейството си и малкото си дете, като работи на две места.

Адвокатът на третия обвинен Васил Марков, познат като личния адвокат на Кирил Рашков, директно изстреля подзащитния си Сергей Джамбазов в ареста, като наивно призна пред съда, че Серго наистина взима по 20 лв. за регистрация на автомобили. Знаели го даже кучетата в КАТ.

"Всеки знае, че при Серго пари влезат ли, няма как да излязат", каза адвокат Марков, като доказателство за това, че няма как да си разпределят печалбата с катаджията, при евентуално негово посредничество за регистрации. Окръжният съд бе наложил на Джамбазов мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 2500 лева. Днес той искаше да му бъде намалена стойността на гаранцията. Но вместо това му закопчаха белезниците още в залата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право