Защо се контузват „червените“?

ЦСКА е в криза от всякакво естествено – финансова, управленческа и спортно-техническа. Любо Пенев се чуди кои футболисти да събере за съботното дерби срещу „Лудогорец“, а феновете се питат защо „червените“ играчи падат като круши? Една от основните причини за лошото състояние на отбора и липсата на професионално възстановяване. Още в края на март ръководството спря парите за витамини, които са крайно необходими за всеки спортен клуб. Без тях футболистите „карат на мускули“, а оттам се стига до всевъзможни травми.

За дербито с „Лудогорец“ отпадат Валентин Илиев, Иван Стоянов, Максимс Уваренко, Маркиньос, Немяна Милисавлевич, Луис Соарес и Орелиан Жоаким. Всички имат различни по тип контузии. Отново съставът ще бъде допълван с юноши. Досега Любо Пенев има един мач и една победа срещу шампионите – 2:1 като треньор на „Литекс“ през 2011 година. „Червените“ обаче още не са триумфирали срещу „Лудогорец“ в „А“ група, у дома са стигали само до три ремита. Ако не победи и шампиона, ЦСКА е изправен пред угрозата да не се класира за Лига Европа.

В същото време сдружението „ЦСКА Завинаги“ ще подари на клуба в петък вложените 2 милиона лева инвестиции в игрищата и инфраструктурата на стадион „Българска армия“. Моторите на организацията Александър Чакмаков и Стойне Манолов вложиха основните средства в проектите, но няма да искат акции и управленчески постове в замяна. Двамата бизнесмени не спират да помагат безрезервно в името на ЦСКА. Няколко часа след Чакмаков за втори път като треньор на „червените“ ще говори и Любо Пенев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ