Бареков: Срещу мен в TV7 се води тежка кампания

Срещу мен в TV7 се води тежка кампания. За кратко бях изпълнителен директор в тази телевизия. След като я напуснах преди две години, държа да отбележа, на следващия ден беше изгонен целият екип от 20 човека и те трябваше да си търсят работа. Това заяви пред bTV евродепутатът Николай Бареков.

Той отрече да има каквато и да било вина за тежката финансова ситуация, в която се намира телевизията и заяви, че всички тези „грехове” са се стоварили след неговото управление като директор.

„В краткия период като директор бях назначен в Борда на директорите от „Алегро кепитъл”. Това няма нищо общо с фирмата „Краун” източвала КТБ. Никога не съм бил част от това източване и не съм бил във фирмата, която е източвала банката. Правите ли разликата? Вие сте интелигентен човек.

"Що се отнася до този кредит, да има такъв – за няколко милиона, но той е обезпечен. Те трябва да се връщат тези милиони, но срещу кредита има техника, която ще трябва да се върне. Това беше най-модерната техника, която сега ще трябва да си прибере банката, за да си възстанови парите”, коментира гостът.

„Едно нещо ще препоръчам на хората от TV7 – да бъдат безпристрастни, когато намесват министър-председателя. Защото не можеш да молиш премиера за подкрепа и в същото време да не си плащаш дълговете”, посочи Бареков и допълни: „Ако някой в тази телевизия беше склонен да изпълнява поръчки, нямаше Николай Бареков сам да отиде до печатницата в Костинброд, да застане като репортер с микрофон и да направи това разкритие”.

Бареков заяви, че никога не се отричал от случая „Костинброд”: „Аз съм бил там с лицето си, със собствената си позиция като журналист и настоявам това да бъде уважавано от вас и моите избиратели”.

„Не може Росен Желязков, който е най-голямата мишка в цялата тази работа, да отнесе най-голямото наказание. Един човек, когото със сигурност един ден ще бъдат качени на съдебната скамейка за случая „Костинброд”, ще бъде Цветан Цветанов”, заяви Николай Бареков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини