Нов арест на бивш полицай

Бивш полицай от Девето РУП в София отново бе арестуван. 43-годишният Христо Георгиев бе окован с белезници по подозрение за няколко въоръжени грабежа в столицата от началото на годината, научи „Труд“. От районна прокуратура потвърдиха за ареста.

Акцията по задържането на Георгиев стартирала във вторник. В „Люлин“ полицаи от сектор „Грабежи“ и от групата за специализирани полицейски операции обградили „Фолксваген Голф“, съобщи МВР. В колата били задържани Георгиев и аверът му Д. И. Справка показала, че колата е крадена. От бившето ченге бил иззет боен пистолет с 11 патрона и заличени номера, черна маска и радиостанция. Приятелят му също имал черна маска. В домовете им били открити още един пистолет и боеприпаси. Засега двамата са обвинени за вещно укривателство и незаконно оръжие.

Името на Христо Георгиев нашумя, след като през октомври 2013 г. бе уличен, че заедно с брат си и трети бандит участвал в грабеж на инкасо автомобил пред банка във Враца. Тогава бяха задигнати два чувала с 91 000 лева. Дни след нападението при опит да бъде задържан в столицата Георгиев стреля по полицаи и избяга. По-късно бе задържан при спецоперация на МВР в село край София. Преди това той бе пратен на съд и за грабеж на 3 кг златни бижута от ателие в „Люлин“. Разследван е и за отмъкване на 4 кг накити от благороден материал в Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право