Момченце се натрови със свръхдоза сироп, приеха го в реанимация с пулс 170

4-годишно момченце погълна свръхдоза сироп, близо 1/3 от бутилката с грамаж 150 мл, и попадна в реанимация, пише struma.bg.

Инцидентът станал в дома на семейството му в Благоевград късно вечерта на Гергьовден. Малкият палавник имал назначено лечение с „Вентолин“ - сироп за овладяване на остри пристъпи на задух, предписано му е по 1 лъжичка от 5 мл на прием. Вечерта детето намерило шишенцето със сиропа, който е с портокалов аромат, и изпило близо 50 мл.

Бабата, която се грижила за момченцето, усетила, че нещо не е наред с внучето й, то започнало да нервничи и реве, учестено да кашля, имало затруднено дишане и сърдечна честота 170 удара в минута. При вида на празното шише разбрала какво се е случило. Майката на пострадалото момченце по същото време била с другото детенце, което също било болно.

Веднага след инцидента детето е прието в благоевградската болница, оказана му е първа помощ в спешно отделение, предвид нестабилното му състояние с учестена сърдечна дейност е настанено за интензивно лечение в реанимация. Предприети са спешни действия от анестезиолог и педиатри, направена е консултация с национален специалист по токсикология. Детето остава под активно лекарско наблюдение в реанимация в МБАЛ - Благоевград.

Това е вторият инцидент с 4-годишно детенце, станал навръх Гергьовден. Момиченце от Симитли, както „Струма“ писа, падна на обяд по стълбите, докато си играело, и по спешност е закарано в неврохирургия в „Пирогов“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони