Проф. Чирков строи болница за 50 млн. евро във Варна

Прочутият кардиолог проф. Александър Чирков вече става варненец. Това стана ясно по време на Фестивал на здравето и красотата в морската столица, на който лекарят изложи намеренията си за строителство на болница за активно лечение по кардиология и белодробни заболявания.

Идеята на проф. Чирков е от 6 години, като строителството се очаква да започне до края на годината. Инвестицията в лечебното заведение е на стойност около 50 млн. евро и ще се осъществи съвместно с партньори на кардиолога от Австрия и Германия.

"Това ще бъде най-модерната подобна болница в Европа, защото аз познавам всички недостатъци на западните лечебни заведения и смея да твърдя, че ще ги избегнем. Парите не са били проблем, но се забавихме толкова заради липсата на кадри. Вече имам подбрани специалисти, така че можем да започваме", обясни проф. Чирков. Той допълни, че се е спрял на 82 лекари, които ще бъдат изпратени на едногодишни специализации в Берлин, Виена и Ротердам. Успоредно с това ще върви и строителството на лечебното заведение.

Очаква се болницата, в която ще се извършват и трансплантации, да бъде завършена прецз 2017 година.

Междувременно проф. Чирков съобщи, че от лятото ще консултира пациенти във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве