Буря със 108 км в час поломи дървета и фасади в Хасковско

Буря прекърши в Хасковско дървета, стълбове, отнесе покриви, керемиди и дори издуха дограми. Ураганният пофуча със 108 км в час привечер в четвъртък през Хасково, Димитровград, Симеоновград и Харманли.

Изпотрошени са стотици дървета, а десетки са изтръгнати от корен. Силният вятър запокити и метална автобусна спирка край пътя между Хасково и Димитровград. Ураганът отлепи металните ламелми от покрива на бензиностанция в областния град.

В Симеоновград освен над 50 дървета са изпочупени и около 20 покрива. Заради прекършени електрически стълбове спря временно токът в по-голямата част от града. "На десетки метри бе запокитен над 100 квадрата покрив на местно заведение", разказаха симеоновградчани.

Докато вятърът вилнееше в изобилие се сипеше и пороен дъжд. Той ограничи видимостта по шосетата и така бе предизвикана верижна катастрофа. От полицията съобщиха, че инцидентът станал на пътя между Харманли и Симеоновград. Там 33-годишен шофьор на камион МАН не спазил дистанция и блъснал движещия се пред него "Фолксваген Голф". От удара леката кола навлязла в насрещното и била отнесен от тир "Мерцедес". Пострадал е водачът на "Голф"-а. Той е с контузна рана в главата. Животът му не е в опасност.

Бурята срути и част от западната фасада на Търговския дом в центъра на Димитровград. Големи късове бетон от сградата бомбардираха бул. "България". Силният вятър дори отнесе и голяма секция от подменената преди няколко години дограма от последния етаж на Търговския дом. За щастие в този момент не са минавали хора. Веднага след края на бурята мястото бе оградено с обезопасителна лента, а край нея застана и полицейски пост.

За радост няма пострадали хора. Подобен ураган вилня и преди година в региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини