96-годишна жена получи медал за заслуги към БЧК в Пловдив

96-годишната баба Верка получи сребърен медал за заслуги към БЧК в Пловдив, предаде Фокус. Най-възрастната доброволка в Червенокръстката организация е в редиците й от 1962 година, както самата тя каза пред представителите на медиите.

Баба Верка сподели, че пред тези 53 години е имало много бедствия и трудни моменти, в които тя е помагала на нуждаещите се, като доброволец. „Имали сме и много весели моменти, заедно с другите членове на организацията”, каза още баба Верка.

Според нейната дъщеря, която я придружаваше на награждаването, тя ще остане вярна на идеите на Червенокръстката организация до края на живота си. Със своята отдаденост на хуманността и доброто 96-годишната баба Верка е стимул и за младежите, които са част от БЧК. С награда днес беше отличена и Мария Недева, която е Областен координатор на Младежкия Червен кръст, както и още няколко младежи, отличили се през изминалата година. Организацията отличи още д-р Петрония Карамитева, председател на Съвета на БЧК, актрисата от Пловдивския драматичен театър – Ивана Папазова, директорът на Социално подпомагане – Надя Танева и други. „Нищо материално не може да измери подкрепата, оказана в точния момент”, каза в приветствието си пред наградените Таня Георгиева, директор на БЧК – Пловдив. Тя цитира и създателят на Червения кръст - Анри Дюнан, който казва, че само един луд отваря вратата, а всички останали го следват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл