Военният министър разпитан в ДАНС за рушвета

Министърът на отбраната Николай Ненчев е дал обяснения пред прокурор във връзка с твърденията му, че му е предлаган подкуп, съобщи БНР.

Разпитът е бил в сградата на ДАНС, където работи новосъздадената разследваща структура "Антикорупция".

Предварителната информация беше, че Ненчев е призован за 10 часа. Въпреки журналистическата обсада на официалния вход на ДАНС - много преди този час, оказа се, че военният министър е избрал алтернативен на него вход и на влизане, и на излизане. За ползата от разпита никой не пожела да даде информация, но стана ясно, че той е бил викан в качеството му на свидетел и си е тръгнал в същото качество.

Преди седмици в интервю за вестник "Сега", Ненчев каза, че му бил предложен подкуп, за да подпише поддръжката на руските изтребители МиГ-29. Неназовани от него хора му предали предложение за заплащане на "сериозни проценти" при съгласие от негова страна за подписване на договор на стойност 80 млн. лева за поддръжка на военните самолети. Веднага след това прокуратурата се самосезира, като в съобщението, с което го обяви, изрично уточни, че Ненчев не е подал сигнал, че му е искан подкуп. Спецантикорупционното звено ще проверява и твърденията на военния министър за отправени заплахи за живота му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини