Страши отпада от националния

Капитанът на волейболистките Страшимира Филипова отпада от националния отбор за началото на сезона заради травма в петата. Проблемът на централния блокировач е стар, но вече се налага оперативна намеса, която ще се извърши у нас. Така Страши няма да играе в поне две от състезанията – турнира Гран при и европейските игри в Баку. Още не е ясно дали атрактивната блондинка ще се възстанови за европейското в Холандия и Белгия в края на септември.

Треньорът Драган Нешич събира отбора на лагер в понеделник в София, където ще бъде и цялата подготовка. Сърбинът с български паспорт е повикал 22-ма състезателки, засега няма други изненади от волейболистки с трайни контузии. Предвидени са контроли с националките на Румъния в зала „Христо Ботев“, вероятно на 1 и 2 юни. Тимът ще замине на 22 юни за Баку, където ще играят и мъжете. Водач и на двата тима ще бъде вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев.

За мъжете се знае, че в състава на треньора Николай Желязков ще бъдат предимно млади момчета, но се очаква Нешич да заложи на друга тактика с включването на повечето от основните състезателки. Следващото състезание за нашите са мачовете от второто ниво на турнира Гран при, като българките заминават на 30 юни за Пуерто Рико, където ще играят на турнир с домакините, Полша и Канада в град Каролина. Следва втори етап в Самоков с гостуване на отборите на Хърватия, Чехия и Пуерто Рико. Финалната четворка е в Полша (31 юли – 1 август).

Същевременно един от стълбовете в националния Добриана Рабаджиева реализира 17 точки за швейцарския „Волеро“ при загубата с 1:3 от бразилския „Рексона Адес“ (Рио де Жанейро) на световното клубно първенство в Цюрих.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт