Везувий заля Платини

„Наполи“ изригна като вулкана Везувий срещу УЕФА и Мишел Платини, след като норвежкият рефер Свейн Одвар Моен се представи трагично в първия полуфинал в Лга Европа срещу „Днипро“ (1:1 в Италия). Президентът Аурелио ди Лаурентис седна на пресконференцията преди треньора Рафаел Бенитес и зареди огън и жупел.

„Това е грабеж, чувствам се страхотно прецакан (употребява по-груба, нецензурна дума) – беснееше босът на „Наполи“. - Ако не можеш да пратиш шест способни съдии за полуфинален мач, няма смисъл от организацията УЕФА. Платини, за какво е този турнир? Кой трябва да го спечели? Испанците ли? Дано спиш спокойно, лека нощ Платини!“

„Още около 20-ата минута усетихме, че нещо не е наред, този човек беше като кукла, напълно неориентиран“, клатеше глава Марек Хамшик, капитанът на домакините. Моен на няколко пъти подмина брутални нарушения на прибраните с 10 души в отбрана украинци. А в 81-вата асистентът му не видя поне метър засада на двама от гостите, които изравниха чрез Евгений Селезньов.

„Наполи“ трябва да се сърди на себе си, след като имаше 19 удара към вратата на съперника, уцели я 8 пъти, а и удари греда. Но и Моен бе напълно объркан.
„В сряда гледам „Барселона“ и „Байерн“ и виждам там Рицоли – опитен и добър съдия. В четвъртък в Неапол идва Моен...“, не спираше Ди Лаурентис.

Вестник „Ла Република“ припомня, че Платини е „враг“ на „Наполи“ от годините, в които играеше за „Ювентус“ и спореше за короната на №1 в Италия с Диего Марадона от „небесно сините“.

УЕФА ще разследва изявленията от Неапол на 21 май, когато е заседанието на Дисциплинарната комисия. Може да има санкции за клуба.

„Севиля“ е близо до финала в Лига Европа и защита на трофея си от миналия сезон. Испанците удариха с убийствена ефективност „Фиорентина“ у дома с 3:0. „Вярвам в чудо“, зарече се Винченцо Монтела, треньорът на италианците. Но отборът му изпусна да вкара поне един гол на чужд терен. А положения имаше...

Алекс Видал (2 пъти) и Кевин Гамейро приспаха гостите с попадения, въпреки че домакините стреляха точно едва четири пъти в мача, а „виолетовите“ - 7.
„Севиля“ никога не е губил дуел след аванс от три гола в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят