Джулиана Гани пръска сексапил сред природата

Гледайте НА ЖИВО закриването на Зимната олимпиада в ПьонгЧанг

Бойко Борисов в Сандански: Приписват ни безобразия

Над 600 снегорина чистят пътищата в страната

Родители искат увеличаване броя на учителите и възпитателите в детските градини в Бургас

Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Протест пред Народния Театър срещу Инстанбулската конвенция (СНИМКИ)

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Мечка натръшка 8 овце и едно агне над Широка лъка

Мечка натръшка 8 овце и едно агне в село Върбово над Широка лъка.

Стръвницата нападнала обор на Стефан Куцев в горния край на селото посреднощ срещу петък. Животновъдът гледа стадо в селскостопанската сграда на бившето АПК. Пред входа на сградата по цяла нощ свети крушка, за да гони дивите животни.

Мечката строшила закован дъските на закован прозорец и се е провряла вътре. “Направо касапница е заварил стопанина. Една от овцете е измъкнала през прозореца навън”, каза кметът на Широка лъка Васил Седянков.

Мечка за пореден път напада във Върбово тази пролет. В края на април стръвница изяде две кончета на около 6 км навътре в гората над Върбово. Стръвницата, която ги оглозгала е средна по големина, със стъпка с дължина 15 см, съобщиха тогава експерти от екоинспекцията в Смолян.

Преди това мечка влезе в самото село Върбово и разби дървена врата на обор. Вътре тя обърнала варел с 25 кг фураж, от който яла, но не посегнала на зайците и телетата в селскостопанската сграда.

Според експертите нападенията са от две различни мечки. Преди няколко дни старица от Върбово е намерила изядено и кучето си както било вързано, разказа Седянков. От Широка лъка ще настояват с писма до институциите веднага да се даде разрешение за отстрел на стръвницата, за да не нападне и човек. “Във Върбово живеят постоянно едва 7 старци и то разпръснати в къщи отдалечени една от друга. И да стане нещо с някой от тях другите няма и да чуят, затова веднага трябва да се вземат мерки”, заяви Седянков.

Нападението със сигурност е от мечка, на място са ходили наши експерти и са установили щетите, каза шефът на РИОСВ – Смолян Екатерина Гаджева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.