Спасиха изчезнала жена, 6 дни спала в гората

Изчезнала жена спасиха жители на родопско село, след като шест дни спала в гората.

53-годишната Фахрие Ибрям от джебелското село Мишевско изчезнала на 3 май. Тя излязла да прибере кравите, но животните се прибрали сами. Близките я издирвали, но не я открили.

Според роднини изчезналата имала психически проблеми. Обявили я за издирване и полиция, жандармерия и местни претърсвали за нея.

В пороен дъжд в четвъртък привечер Мария Хюремова от неделинското село Средец вижда при първите къщи на селото мокра и трепереща непозната жена и я прибрала, преоблякла и нахранила. Обадила се на кмета Съби Хаджиев. Жената не говорела друго, а повтаряла: "кмет Мишево", разказаха от селото.

Хаджиев се познавал с кмета на джебелското село Мишевско обадил му се и се разбрало, че жената е изчезнала преди шест дни и е обявена за местно издирване. Вървяла пеша по селскостопанския път и така стигнала в Средец. През цялото това време тя е спала по ливадите и в гората. Прегледана е от лекар, който установил, че е в добро здравословно състояние и след това е предадена на близките си.

"Вървяла е пеша над 25 км, как е оцеляла цяло чудо, благодарности на жената дето я е прибрала и на кмета на Средец. Обади се и с джип си я прибрахме веднага", каза кметът на Мишевско Аптула Якуб.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони