Милион от Краев спасява „Левски“

Планира се 17-годишният Божидар Краев да върже бюджета на „Левски“. С парите от очаквания трансфер на юношата „сините“ ще натрупат пачки, за да издължат трите дължими заплати на футболистите и двете на служителите. Всъщност след 5 дни неплатените месечни възнаграждения ще се увеличат с още едно.

Засега обаче никой не е готов да връчи мечтаните от „Левски“ 1 милион евро. В проучвателните преговори чрез мениджъри сумите гравитират около същото число, но обърнато в левове. Все пак „сините“ се надяват да качат трансфера до 600 000 евро. „Герена“ ще опита да получи цялата сума наведнъж. Но дори парите да дойдат на три транша, не е проблем – бъдещият приход може да се заложи срещу заем.

Трансферът се пече скоро, за да може отборът да бъде пуснат във ваканция на 31 май с (почти) разчистени сметки. Заради по-бързото осъществяване на сделката „Левски“ склони на по-ниска цена. Основният интерес към Краев е от Италия, след като бе наблюдаван от 6 клуба от Ботуша, а и ходи на проби в „Ювентус“.

Естествено, не само юношата е надеждата за закрепване на финансите. Усилено се действа по вариант за спонсор, новини са възможни през юни.

Гол на Мигел Бедоя срещу „Хасково“ (5:0) спечели с убедителна преднина анкетата за №1 на 28-ия кръг в „А“ група. Попадението на испанеца събра 73,46 процента от гласовете срещу 14,22% за втория – Томаш Иршак, който вкара за „Ботев“ при 1:3 с „Лудогорец“.

„Сините“ тръгнаха без трима титуляри за дуела с „Черно море“ във Варна днес. Роман Прохазка и Владимир Гаджев са наказани, а Веселин Минев получи почивка, тъй като не е напълно възстановен.

Водещият вариант за начален час на финала за купата „Левски“ - „Черно море“ е 20. Вероятно мачът ще е на 30 май в Бургас, но още няма официални становища отникъде.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ