Христина Даскалова е новият зам.-председател на Апелативен съд – Велико Търново

ВСС избра нов районен прокурор на Козлодуй

Инициатива за 130 години от създаването на Бургаската библиотека: Брандиран автобус с ликовете на родни класици пътува по линия № 9

Тръмп промени позициите си: По-строг контрол на оръжията в САЩ (ИНФОГРАФИКА) Президентът обмисля и други мерки

Москва вини Вашингтон в намеса във вота за Кремъл Много било трудно да се поправят отношенията

На 332 българи е отказано лечение в чужбина през 2017 г.

МОН предприема допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление при строителството на оградата по границата

Вицепремиерът Валери Симеонов ще проведе работно съвещание за безопасната експлоатация на язовирните стени

Футболист прати 18-годишен в кома

Дрон тори 1 хектар за 15 минути Воден матрак за крави повишава млеконадоя

Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: 271, 2 млн. лева са задълженията ни към други държави

„Асарел-Медет“ продължава подкрепата за Община Панагюрище

В Лондон ще бъдат връчени наградите БРИТ

Калоян Паргов: Година и половина управляващите в СО тероризират гражданите на Малашевци с бездействието си

Антицелулитна мезотерапия – най-ефективният сред съвременните методи за избавяне от целулита

Консултация с д-р Веселин Динев – пластичен хирург във „Вита Естетик Център”

Д-р Динев, какво представлява мезотерапията като метод?

Мезотерапията е сравнително нова област в естетичната медицина, при която се инжектират интрадермално в минимални дози различни коктейли от витамини и медикаменти, които действат директно върху кожата или върху подкожната мастна тъкан. Инжектирането се извършва чрез специален пистолет – Mesogun, който спомага дозирането на продукта и намалява значително болката и синините.

Различните видове коктейли имат съответно различни цели. Освен използването на мезотерапията за лечение на целулит и намаляване на подкожните мазнини, процедурата се използва също така за цялостно скулптуриране на тялото, повдигане и изглаждане кожата на лицето и тялото, попълване на бръчки, лечение на косопад и други.

Как действа антицелулитната мезотерапия?

Преди да пристъпим към самата процедура, задължително правим консултация с клиента, като обсъждаме неговото индивидуално състояние и резултатите, които иска да постигне. На тази база взимам решение какъв коктейл да използвам за самата манипулация. Инжектираме избрания коктейл в засегнатите мастни клетки, които формират част от подкожния слой и съединителната тъкан под повърхността на кожата. Достигайки тези клетки, коктейлът отделя и разгражда повишеното съдържание на мазнини в подкожната тъкан. По този начин кожата възстановява нормалния си здравословен вид.

С мезотерапията доказано ефективно лекуваме целулита, като същевременно оформяме различни части от тялото като ханша, бедрата, седалището, корема и ръцете. Процедурата е подходяща също така за елиминиране на мастните депа по лицето, като освежава цвета и кожата на лицето, брадичката и шията.

Колко време отнема самата процедура и на колко процедури трябва да се подложим?

Процедурата отнема едва 30 минути. Тя е лека, почти неболезнена, като не налага отсъствие от работа за целия ден. Не се наблюдават кой знае какви странични ефекти – най-много леко зачервяване на мястото на убождането.

В зависимост от стадия на развитие на целулита, броят на процедурите може да варира между 4 и 6, като се извършват веднъж месечно. При по-тежките случаи могат да се наложат и повече от 6 процедури на по-кратък интервал.

Какви са предимствата на мезотерапията спрямо класическите антицелулитни методи?

Съществуват много методи за борба с целулита, но ефектът при повечето от тях отнема много повече време, а и е значително по-малък и краткотраен. Мезотерапията не цели да подобри повърхностния слой на кожата, за да може просто визуално да изглеждаме добре. Чрез тази процедура атакуваме директно причинителите на целулита, което ни осигурява истински и дълготраен ефект. Разбира се, наличието на дълготраен ефект до голяма степен зависи и от начина на живот – редовната физическа активност и правилното хранене удължават ефекта от мезотерапията. А за онези, които желаят още по-бързи резултати, предлагаме специални пакети – комбинация от различни антицелулитни процедури за максимален ефект.

www.vita.bg

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете