ДНК издала убиеца на детето в куфара

ДНК върху кърпата, с която трупът на 5-годишния Никита Леонтиев е бил увит в куфара, е заковала убиеца му. Зад решетките днес е прибран 51-годишният руснак Герман Костин. Анализът установил 100% съвпадение с ДНК-то му. Вероятността тя да е оставена от друг е 1 към 38 000 000 000 000 000 000.

Тялото на малкия Никита бе открито в куфар, захвърлен по поречието на река Искър край софийското село Пасарел на 21 март.

Разследването установи, че Никита е син на рускинята Анна. Останки от нейния труп бяха намерени край Приморско на 4 март.

Записи от видеокамери на Агенция пътна инфраструктура са установили движението на Костин. Той е бил засечен с автомобила си в периода от 13 часа на 8 февруари до 6,20 ч на 10 февруари в района на убийството на Никита. Предполага се, че в този интервал момченцето е било убито. Движението на Костин се потвърждава и от справка от мобилните оператори. От прокуратурата отказаха да уточнят дали Никита е убит край Пасарел, където бе открит трупът му. Засега разследващите не разполагат и с доказателства, че Костин е замесен в убийството на Анна. Установено е обаче, че той е бил неин съдружник във фирма за недвижими имоти.

Костин не се признава за виновен и отказва да дава обяснения.

В понеделник прокуратурата ще поиска постоянния му арест.

Руснакът вече веднъж бе разпитван като свидетел на 18 април. Още тогава той отрече да е замесен в убийството на майката и сина. Версията му бе, че с Анна се познавали във връзка с лечение на Никита, който имал изкривяване на краката. Анна е разделена с бащата на Никита Вадим Плотников, който е шеф на онкодиспансера в Перм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право