Готвят обвинениe за смърт на пътя

Окръжна прокуратура-София очаква до 12 май да разполага с достатъчно доказателства, за да привлече като обвиняем шофьор, прегазил велосипедист край Самоков. Това се казва в съобщение на държавното обвинение по повод твърдения на близки и приятели на загиналия, че има намеса при освобождаването от ареста на заподозрения за кръвопролитието на пътя.

Инцидентът стана на 6 май по пътя Самоков-Мальовица. Около 18 ч 43-годишният Иван Триов карал колелото си, когато бил пометен от автомобил „Мерцедес“. В колата пътували Любомир Ковачки и съпругата му. Когато пристигнали полицаи установили, че тялото на велосипедиста и колелото му са преместени от мястото на удара и са открити край пътя. Според близки на загиналия имало опита да се скрие трупа. Пред полицаи Ковачки заявил, че той е шофирал, а съпругата му си е тръгнала. От прокуратурата обявиха, че събират доказателства кой точно е бил зад волана. Проба с дрегер показала, че Ковачки има 1,6 промила алкохол в кръвта. От волана и въздушната възглавница в колата били иззети биологични следи и е назначен ДНК-анализ. Разпитан бил и собственикът на колата, който заявил, че мерцедесът му бил взет без негово разрешение от Ковачки. Според местни хора той бил далечен роднина на енергийния бос Христо Ковачки.

„Загубих си синчето, загубих най-ценното си. Искам смърт за такива престъпници“, плачеше вчера майката на загиналия Велика Кичева. Вчера синът й трябваше да празнува рожден ден. Той оставя две деца сираци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право