Внукът ми сам си сложи край на живота

Бабата на Станислав Бакърджиев - бащата, който уби и разфасова 4-годишната си дъщеричка Ани в Гърция, е получавала многократно в град Дряново призовки на негово име за шофиране без книжка. Това разказа Снежана Бакърджиева пред Би Ти Ви.

Снежана се грижела за Станислав, докато навършил 14 години. След това той заминал при майка си в Гърция. Там е и баща му. Преди 5-6 години от София при него дошла Димитрина Борисова, която също била от Габровско. Заживели заедно и им се родила дъщеричката. Станислав се обаждал или се мяркал много рядко в Дряново. Когато пристигал, не гостувал в дома на баба си, а спял на хотел за по 10-15 дни. За последно това станало миналото лято, когато казал, че работи в Германия - гледа коне.

Снежана е виждала правнучката си Ани само веднъж, когато е била на 20 дни. Жената недоумява как внукът й е извършил такива зверства с детето си. Обвинява за случилото се и майката на Ани. „Как може да посегнат? Като не им харесва детето, да го дадат на някой да го гледа!”, говореше бабата. „Нищо че ми е внук, боли ме за него, но казах – доживот! И за детенцето ме боли. Той е моя кръв, обаче много лошо постъпи. Той сам на 27 години си тури край на живота”, добави Снежана.

Както писа “Труд”, Станислав е в затвора на остров Корфу. Заради закани на другите затворници, че ще го линчуват, той е настанен в изолирана килия, пригодена преди години за друг детеубиец – Манолис Дурис. Той изнасилил и убил 6-годишния си син през 1993 г., а през 1996 г. се обесил на кабел от телевизор в килията си в друг затвор.

От четвъртък зад решетките е и майката Димитрина, срещу която бе повдигнато обвинение в престъпна небрежност към детето си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право