Обявена за украинската Жана д'Арк неонацистка е задържана за убийствата на двама полицаи

Обявена за украинската версия на Жана д'Арк неонацистка се оказа убийца на двама полицаи. Френското авторитетно списание Elle, я нарече Жана д'Арк заради „смелостта й” в борбата с проруските опълченци в Донбас. Вита Заверуха бе отведена в ареста, след като двама полицаи бяха застреляни и трима други ранени на 4 май при опит на банда престъпници да оберат бензиностанция в украинската столица Киев. Бандата, която има връзки с крайнодесните в Украйна, е открила огън, докато се е опитвала да избяга от местопрестъплението. На пръв поглед, направо е шокиращо, че младата и крехка блондинка може да е замесена в подобно нещо, пише „Дейли мейл”. Но бърза проверка на 19-годишната Вита разкрива, че тя е промоутър и поддръжник на идеалите на неонацизма.

Още повече, тя също е заподозряна във връзка с нападение по пост на пътната полиция в Биковня два дни преди нападението по бензиностанцията. Твърди се още, че тя е участвала в потресващо зверската атака по Дома на профсъюзите в Одеса от 1 май на миналата година, при която бяха убити или изгоряха живи 46 души.

Въпреки това, преди шест месеца френската редакция на списание Elle описа Вита като личност, наподобяваща Жана д'Арк, за това, че тя смело се е опълчила срещу опълченците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят