Гледайте парада в Москва на живо

Тържественият военен парад, посветен на 70-годишнината от победата на съветската армия над Нацистка Германия във Великата отечествена война започна в Москва. На трибуните присъстват представители на повече 30 държави и ръководители на международни организации и 85 ветерани, пристигнали от различни краища на страната.
Честванията ще продължат през целия ден с различни мероприятия, съобщава "Фокус".

Най-новата техника на руската армия ще дефилира на Червения площад в парада по случай 70 години от победата над фашизма в Москва.

Руският президент Владимир Путин посреща в Кремъл ръководителите на делегациите и почетните гости, пристигнали в Москва по случай Деня на победата, предава РИА Новости.

В тържествените мероприятия в чест на 70-годишнината от разгрома на съветската армия над Нацистка Германия ще вземат участие лидерите на повече от 30 държави и редица ръководители на международни организации. Парадът на Червения площад ще бъде наблюдаван и от външните министри на Италия и Франция. Великобритания ще бъде представена от внука на Уинстън Чърчил, премиерът на Обединеното кралство в периода на Втората световна война.

Във военния парад ще вземат участие и 85 ветерани, пристигнали в руската столица от различни райони на страната, съобщава Vesti.ru. Сред тях има такива, чиято възраст надхвърля 90 и повече години.

Можете да гледате на живо ТУК

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят