Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Ованес Мелик-Пашаев: Европейските лидери не са в Москва, защото всички бяха победени във войната

Гледната точка на българското правителство не съвпада с гледната точка на българския народ. В България 80% са русофили, а много от т. нар. русофоби, са хора, които заради служебното си положение са принудени да го правят. Те изпълняват поръчка или им плащат много добре. Това каза в интервю пред bTV музикалният продуцент Ованес Мелик-Пашаев.

Относно влиянието на руски банки в България, той коментира: „Хайде да сравним кои са и има ли изобщо руски банки в България. Няма такива. Просто няма. Хайде да сравним дали съществуват такива фондове за подкрепата на културата… На някакви партии… Няма такива. Това, за съжаление, е самата истина. Днес, когато стане въпрос за руската култура, а руската култура за мен е едно от най-великите постижения на културата, въобще на световно ниво… Руският балет например, ние знаем, че е създаден още преди да бъде създадена американската държава. Днес никой не спонсорира руската култура, пак повтарям – за съжаление. Днес това, което показваме, е това, което иска българският зрител. Балетът, руските изпълнители… Ние не се занимаваме само с руска култура, но и показваме най-добрите образци на световната култура. Такива като Андреа Бочели, Хосе Каререас”.

„Олигарсите бяха създадени не по времето на Путин, а по времето на Елцин. Подготвени от Горбачов. Путин го наследи това. В момента се наблюдава процес, в който олигарсите помагат на държавата. Те помага да се построи Сочи. Ако погледнете сега руската култура, един от тях помага на Большой театър, вторият на оркестъра на Спеваков, третият на Башмет, други на един-втори театър. Те влагат пари в икономиката и духовното развитие на Русия и това радва. Значи някакви отношения вече се променят. Т.е. такива неща като преди, като например присвояване на публични средства, както беше при Елцин, вече не съществува. Повярвайте ми, това е така”, увери той.

По отношение на отсъствието на европейски лидери от парада в Москва, Пашаев посочи: „Не искам да коментирам българския президент. Просто не си заслужава. Но мога да обясня за другите: когато СССР беше нападнат от Германия през 1941 година, около Хитлер вече се беше образувала определена коалиция, срещу него беше само Англия. Франция се предаде на втората секунда, Италия е фашистка страна, България беше на страната на Хитлер, както и Румъния. Румънската войска направо зверстваха в Украйна, в Одеса и в Крим. Те няма да отидат по една причина – те всички са победени. Русия ги победи всички, разбирате ли? Как ще присъстват на това грандиозно зрелище, когато са загубили?”.

„За пръв път заминах за Америка с един ансамбъл – „Галактика”… Беше много известен колектив. С удивление видях, че американците се отнасят към руснаците, към чужденците въобще, много по-позитивно, отколкото дори в Европа… Защото те самите са чужденци. Самите американци са млада нация и те нормално се отнасят към всички. Убеден съм, че у целия американски народ няма никаква навист към Русия, просто днес информационната среда отразява това, което й се казва. Всички медии се намират под въздействието на определени сили, ние знаем какви са тези сили, но така или иначе това е така. Всичко зависи от това, кой какъв ПР има”, смята той.

„Всички млади хора в Русия слушат американска музика с удоволствие. Съществува не точно ненавист, а абсолютно недоверие към политическите кръгове на Америка, които очевидно днес не са доволни от световния ред след Втората световна война”, допълни роденият в Москва арменец, директор на култовите руски групи „Машина времени”, „Възкресение” и „Черно кафе”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете