Борисов: Всеки ден се откриват обекти, които сме финансирали и проектирали

"Безспорно и видно е, че всеки ден се откриват обекти, на които сме направили първа копка, финансирали сме ги, проектирали сме ги и ги откриваме". Това каза след откриването на новия мост на река Луда Яна по пътя Пазарджик-Пловдив премиерът Бойко Борисов, предаде "Фокус".

„Ако разпитате местните хора ще ви кажат какво чудо е било. От миналия 9 май до сега - без мост, обикалят по селата, губят време, трошат коли, харчат бензин, най вече време. Един приказен мост сме им направили”, коментира премиерът.

„2,5 милиона лева от бюджета, за няколко месеца го направиха колегите, защото виждате каква голяма река е Луда Яна. 2-3 метра е по-висок новия мост от стария германски, за да може при такива наводнения, които стават да понесе подобни наводнения, понеже на миналия 9 май водата е извадила основите на стария мост, каза също Борисов.

"Мостът на река Луда Яна е изграден по най-съвременен образец", заяви министър-председателят. На откриването присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

Бойко Борисов благодари на свещениците за отслужения водосвет. „Без Господа нищо не можем да направим. Нашата работа е Божа работа. Щом той каже, ние правим”, обясни Борисов. Премиерът посочи, че щом на 9 май миналата година моста е паднал, е можело още през септември – октомври да бъде пуснат.

„Можело е да се дадат 2.5 млн. лева и проблемът да бъде приключен, но предишното правителство не го е направило”, добави той. Борисов каза, че още когато е разбрал, че децата стават сутрин час по-рано, за да отидат на училище, а работниците, за да отидат до работните си места през обходните маршрути, е решил, че това съоръжение ще бъде изградено.

„Мостът е изграден по най-съвременен образец”, каза още той.

Министър Павлова и инж. Лазар Лазаров прерязаха лентата и откриха новото съоръжение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини