Берлускони: Отсъствието на Запада на парада в Москва е символ на поражение

Отсъствието на западните лидери в събота на тържествата в Москва по случай 70-годишнината от победата над хитлеризма демонстрират късогледството на Запада. Това заяви на 9 май лидерът на партията "Форца Италия" Силвио Берлускони в открито писмо, публикувано в Corriera della Sera.

"Тази трибуна на Червения площад, на която редом с лидера на руската държава бяха лидерите на Китай, Индия и други азиатски страни, е свидетелство не за изолацията на Русия, а за провала на политиката на Запада. Смятам, че празните ни места там са не демонстрация на сила, а символ на нашето поражение", пише Берлускони.

Ветеранът на италианската и европейската политика отбелязва, че в актуалния геополитически сценария пред Запада има две предизвикателства. "Това е икономическото предизвикателство от страна на бързо развиващите се азиатски икономики и военното предизвикателство от страна на ислямския екстремизъм. За да се противопоставим на тези предизвикателства просто трябва да си сътрудничим с Русия", отбелязва Берлускони.

Той също така подчертава, че не може да бъде намерено решение на укринската криза без участието на Москва , а още повече "с антируска насоченост". Берлускони напомня за огромната цена, която италианският и европейският бизнес плащат за "санкционната политика, която не носи никакви резултати".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят