Говорител на предвожданата от САЩ коалиция: Американските сили ще останат в Ирак „толкова дълго, колкото е необходимо“

Стойчо скочи с две места в Казахстан

Два милиарда души живеят в бедност по света

В тежък телефонен разговор Берлин – София: Меркел натисна отново Борисов за бежанците, той отказа

Българин тунингова топ хотели Бойко Манев пристига на 21 г. в САЩ със 100 долара в джоба, а днес е директор в преуспяваща верига

Невяна Владинова спечели сребърен медал в Минск

Вегани се обявиха против курбана

Овладян е пожарът над Карлово Пълното потушаване на огъня ще отнеме 2-3 дни

Първично огнище на туберкулоза по говедата е регистрирано във ферма край град Стрелча

Меган Фокс: Не близвам джънк фууд

Сестри от Москва са влюбени в България Елена Малишева и Татяна Буянова идват редовно у нас от 9 години

В Германия ще заработи нова система за контрол върху техническото състояние на мостовете

53-годишен пациент на болницата в Търново спаси с орган човешки живот

Чудатите хобита на известните Трудно е да се повярва с какво се занимават някои знаменитости

Трима арестувани в Китай заради кражба на $87 млн. в криптовалути

20-годишен се натрови с препарат за плевели

20-годишният Красимир Димитров от село Пастра, община Рила, се натрови с препарат за плевели и изпадна в критично състояние. Инцидентът станал вчера малко следобед в рибарника, намиращ се над планинското селце край Рилския манастир. Младежът отпил над 100 мл от отровния хербицид, пише „Струма“.

Оказана му е първа помощ от екип на Спешен център – Рила и е транспортиран до благоевградската болница. След лекарския преглед е установено, че се касае за силна интоксикация на организма и е приет за интензивно лечение в реанимация.

На Красимир са направени животоспасяващи манипулации от спешните екипи за овладяване на критичното му състояние.

Една от версиите е, че той объркал бутилките с разтвора и е изпил течността по невнимание, но още при първата глътка би трябвало да усети неприятния вкус и мирис. Новината за случилото се шокира кмета Иван Йорданов.

„Семейството е многодетно, бедни и скромни хора. Майката Верка работи по програма в Рилския манастир, бащата Георги е пастир. Сестричката Николина е изключително добро девойче, но е безработна, сега е включена и работи по програма за временната заетост към кметството. Всички деца са трудолюбиви, Кирчо, доколкото знам, работи в Рила, а най-малкият Велислав е около 15-годишен, но не ходи на училище и също работи. Краси е малко по-буен, имаше и присъда, в началото на годината я излежа. Хората в селото се опитват да им помагат с каквото могат, дори наскоро един съсед му беше дал кон на Красимир да оре по нивите, за да си изкарва прехраната”, каза кметът.

„Брат ми Краси сутринта тръгна на работа, започна наскоро след Великден на рибарниците, там стои три дни, после се прибира за почивка, редуват се с друго момче от селото, доволен е”, каза сестрата Николина, която не знаеше за случилото се с брат й. Тя поясни, че той се занимава и с пръскане с препарати, което било задължително за дезинфекция на мястото, където се отглеждат рибите.

Братята и сестрата нямат мобилни телефони и не осъществяват връзка по интернет, за бедното семейство това е непозната екстра.

Нямам представа, до момента нямам никакво съобщение от полицията или други институции за инцидента, чудеше се кметът.

Той припомни, че през 2007 година семейството претърпяло друг тежък инцидент с едно от децата, което тогава оцеляло по чудо.

По-малкият брат Кирил, който тогава бил 12-годишен, изпаднал в хипотермичен шок след измръзване в Рила планина, докато пасял стадо овце.

Лекари от реанимация се борят за живота на натровилия се Красимир.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.