20-годишен се натрови с препарат за плевели

20-годишният Красимир Димитров от село Пастра, община Рила, се натрови с препарат за плевели и изпадна в критично състояние. Инцидентът станал вчера малко следобед в рибарника, намиращ се над планинското селце край Рилския манастир. Младежът отпил над 100 мл от отровния хербицид, пише „Струма“.

Оказана му е първа помощ от екип на Спешен център - Рила и е транспортиран до благоевградската болница. След лекарския преглед е установено, че се касае за силна интоксикация на организма и е приет за интензивно лечение в реанимация.

На Красимир са направени животоспасяващи манипулации от спешните екипи за овладяване на критичното му състояние.

Една от версиите е, че той объркал бутилките с разтвора и е изпил течността по невнимание, но още при първата глътка би трябвало да усети неприятния вкус и мирис. Новината за случилото се шокира кмета Иван Йорданов.

„Семейството е многодетно, бедни и скромни хора. Майката Верка работи по програма в Рилския манастир, бащата Георги е пастир. Сестричката Николина е изключително добро девойче, но е безработна, сега е включена и работи по програма за временната заетост към кметството. Всички деца са трудолюбиви, Кирчо, доколкото знам, работи в Рила, а най-малкият Велислав е около 15-годишен, но не ходи на училище и също работи. Краси е малко по-буен, имаше и присъда, в началото на годината я излежа. Хората в селото се опитват да им помагат с каквото могат, дори наскоро един съсед му беше дал кон на Красимир да оре по нивите, за да си изкарва прехраната”, каза кметът.

„Брат ми Краси сутринта тръгна на работа, започна наскоро след Великден на рибарниците, там стои три дни, после се прибира за почивка, редуват се с друго момче от селото, доволен е”, каза сестрата Николина, която не знаеше за случилото се с брат й. Тя поясни, че той се занимава и с пръскане с препарати, което било задължително за дезинфекция на мястото, където се отглеждат рибите.

Братята и сестрата нямат мобилни телефони и не осъществяват връзка по интернет, за бедното семейство това е непозната екстра.

Нямам представа, до момента нямам никакво съобщение от полицията или други институции за инцидента, чудеше се кметът.

Той припомни, че през 2007 година семейството претърпяло друг тежък инцидент с едно от децата, което тогава оцеляло по чудо.

По-малкият брат Кирил, който тогава бил 12-годишен, изпаднал в хипотермичен шок след измръзване в Рила планина, докато пасял стадо овце.

Лекари от реанимация се борят за живота на натровилия се Красимир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони