На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Аматьори още чакат пари за Неделев

Аматьорският “Ботев 2002“ (Пд) покани президента на ФК „Ботев“ (Пд) Иван Джиджев на среща. Целта – да се изчистят недоразумения с траншовете по трансфера на Тодор Неделев в „Майнц“.

„На 4 май сме изпратили покана до Иван Джиджев, но още няма отговор. В памет на човека с голямо сърце и ботевист Андрей Павлов сме склонни да изчистим взаимоотношенията си“, заяви за „Труд” Димитър Кривошапков, адвокат на „Ботев 2002″ и семейство Павлови.

По договор от 14 юни 2011 г. „Ботев” дължи на „Ботев 2002″ 25% от трансферната сума при продажба на Неделев, като според чл.2, ал. 5 тя трябва да се плати до 10 дни от постъпването на парите. Неделев, юноша на аматьорския клуб, бе продаден в „Майнц“ през август 2013 г., но „канарчетата“ превели 90 000 евро чак през май 2014 г., месец преди нелепата смърт на Павлов.

Две седмици след погребението тогавашният прокурист на „Ботев“ Тервел Златев завел два иска. Единият е за връщане на изплатените 90 000 евро, а другият – подписаният на 14 юни 2011 г. договор между двата клуба да бъде прогласен за нищожен. Наследници на Павлов са съпругата му Пепа и трите му деца.

„Не сме водили дела срещу „Ботев” – обясни адвокат Кривошапков. – Хора от „Ботев” бяха ищци срещу нас, но загубиха и двата иска пред Арбитражния съд на БФС, който отсъди, че ни дължат 25% от получените вече два транша по трансфера.“

След решението от 9 март 2015 г. със сем. Павлови се свързали от „Лудогорец“ и предложили да откупят чрез цесия дълга на „Ботев” от 347 500 евро към аматьорския клуб по първите два транша от трансфера, които са за 1 000 000 и 750 000 евро. Наследниците на Павлов приели, макар че предложените пари били под половината от дължимата от „Ботев” сума.

„Освен това бяхме длъжни да платим на държавата 20% ДДС и данък печалба върху тези 25% от трансферната сума за Неделев, независимо че не сме ги получили“, каза още Кривошапков.

Адвокатът и сем. Павлови останали учудени от интервю на Джиджев, че 1/4 от третия транш за Неделев от 750 000 евро, който немският клуб трябва да изплати до 1 юли 2015 г., ще замине към „Лудогорец”. Към днешна дата „канарчетата” дължат на „орлите” 65 000 евро по цесията за дълга към “Ботев 2002″ и след приспадане на парите по трансферите на Абел Анисе и Хамза Юнес по оста Пловдив – Разград м.г. „Цесията не касае третия транш, от който „Ботев” трябва да плати 25% на „Ботев 2002″, т.е. 187 500 евро”, уточнява Кривошапков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.